Kuhmoisten seurakunnan viimeinen tilinpäätös ylijäämäinen

Kuhmoisten seurakunta liittyi vuoden alussa osaksi Hollolan seurakuntaa. tänä talvena jumalanpalvelukset on pidetty säästösyistä kirkon sijaan seurakuntakodissa. Kuva Anna Karhila.Kuhmoisten seurakunta liittyi vuoden alussa osaksi Hollolan seurakuntaa. tänä talvena jumalanpalvelukset on pidetty säästösyistä kirkon sijaan seurakuntakodissa. Kuva Anna Karhila.

Hollolan seurakunnan kirkkoneuvosto käsitteli tiistaina Hollolan, Kärkölän, Kuhmoisten ja Padasjoen seurakuntien vuoden 2016 tilinpäätökset.  Hollolan seurakunnan tilinpäätös oli 588 880 euroa ylijäämäinen.

Toiseksi suurin ylijäämä oli Kuhmoisten seurakunnalla: 213 650 euroa.  Talousarviossa vuoden 2016 ylijäämäksi oli arvioitu 38 695 euroa.

Kuhmoisten seurakunta sai viime vuonna Kirjarannan ja Kirjorannan asuinkiinteistöjen myymisestä sekä kolmen rantatontin myymisestä myyntivoittoa kaikkiaan 295 525 euroa. Lisäksi toimintatuotot ylittyivät arvioidut määrät. Kuhmoisten seurakunnan tase oli tilikauden päättyessä reilut 4 miljoonaa euroa plussalla.

Padasjoen seurakunnan tilikausi oli 26 794 euroa alijäämäinen ja Kärkölän 73 654 euroa alijäämäinen. Padasjoen seurakunnan taseessa oli ylijäämää tilikauden päättyessä lähes reilut 2, 8 miljoonaa euroa.

Vuoden alusta Hollolan seurakuntaa liitetyt Kuhmoisten ja Padasjoen seurakunnat olivat velattomia, kun taas Hollolan seurakunnalla on velkaa Sovituksenkirkon rakentamisesta ja Kärkölän seurakunnalla Kalliopirtti-leirikeskuksen remontoinnista.

Seurakuntien yhteinen jäsenmäärä oli liitoshetkellä 25 830. Hollolan seurakunnan nykyisen toimialueen asukasmäärä oli samaan aikaan 33 696. Heistä evankelisluterilaiseen kirkkoon kuului siis 76,7 prosenttia.

Be the first to comment on "Kuhmoisten seurakunnan viimeinen tilinpäätös ylijäämäinen"

Vastaa