Päijänteen jää paikoin hyvin ohutta, ladutkin vaatisivat vielä runsaasti lunta

Papinsaaren venepaikkojen tuntumasta lähtee jäälle ura, joka vielä torstaina oli houkuttelevan kirkas vaikka luistinten alle. Kuva Anna KarhilaPapinsaaren venepaikkojen tuntumasta lähtee jäälle ura, joka vielä torstaina oli houkuttelevan kirkas vaikka luistinten alle. Kuva Anna Karhila

Päijänteen isotkin selät ovat viimein jäätyneet. Tehinselkä sai jääpeitteen viikko sitten torstain ja perjantain välisenä yönä, eli 6. tammikuuta muutaman päivän kireän pakkasjakson päätteeksi.

Kalastaja Jorma Kääpä kuitenkin varoittaa, että jään paksuus vaihtelee nyt paljon. Selille ei ole vielä asiaa, sillä ohuimmillaan jäätä on vain 8 senttiä. Petollisia kohtia on satunnaisesti siellä täällä, joten jäälle ei kannata lähteä turhaan seikkailemaan.

– Lahtivedet ovat aika turvallisia, niissä jäätä on jopa 20 senttiä. Kovaa pakkasta olisi kuitenkin tarvittu vuorokausi tai pari lisää, että ulkojäät olisivat vahvistuneet, Kääpä sanoo.

Tämän viikon alussa keli kääntyi jälleen plusasteille. Lähes kaikki viime viikolla satanut lumi suli, ja vaikka perjantaiaamusta lunta on tupruttanut lisää, ei hiihtolatuja päästä vieläkään ajamaan.

– Lunta tarvittaisiin nyt 20–25 senttiä, että laduntekoon päästäisiin, Kuhmoisten kunnan liikuntapaikkojen hoitaja Harri Pihkala sanoo.

Papinsaaren rannasta sen sijaan lähtee jäälle mönkijällä aurattu ura, jota pitkin pääsi ainakin torstaina vielä luistelemaan Ansiosaareen saakka.

Anna Karhila

Päivitämme latu- ja jäätilanteen jälleen keskiviikkona 18. tammikuuta ilmestyvässä Kuhmoisten Sanomien numerossa.

Be the first to comment on "Päijänteen jää paikoin hyvin ohutta, ladutkin vaatisivat vielä runsaasti lunta"

Vastaa