Päiväkodista tulossa aumakattoinen ja mahdollisesti ruskea

Kuhmoisten tulevan päiväkodin julkisivuluonnokset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Arcare Oy Hämeenlinnasta. Pääsuunnittelija on Anne Ranta-Eskola. Päiväkodin väritys sovitetaan yhteen vieressä sijaitsevan Kuhmolan kanssa.  Kuva: Artkkitehtitoimisto Arcare Oy.Kuhmoisten tulevan päiväkodin julkisivuluonnokset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Arcare Oy Hämeenlinnasta. Pääsuunnittelija on Anne Ranta-Eskola. Päiväkodin väritys sovitetaan yhteen vieressä sijaitsevan Kuhmolan kanssa. Kuva: Artkkitehtitoimisto Arcare Oy.

Lisäys 11. 5.2017 kello 15.57: Tulevan päiväkodin väri saattaa vielä muuttua luonnoksiin verrattuna. Myös yksityiskohtiin saattaa tulla muutoksia.

Kuhmoisten tulevan päiväkodin luonnokset ovat ensimmäisen kerran esillä. Tämän viikon tiistaina kokoontunut päiväkotihankkeen seurantatyöryhmä pohti arkkitehtitoimiston edustajien kanssa pitämässään kokouksessa kahden erilaisen julkisivuvaihtoehdon välillä, ja päätyi väritykseltään ruskeaan.

– Toisessa vaihtoehdossa väri oli keltainen, mutta mitä pidempään luonnoksia katsoi, sen paremmalta ruskea alkoi näyttää. Se on yksinkertaisesti tyylikkäämpi, eikä kilpaile liikaa Kuhmolan kanssa, Kuhmoisten kunnan sivistystoimenjohtaja Pertti Terho sanoo.

Ruskea väri on poimittu Kuhmolan korkeasta kivijalasta. Päiväkodin julkisivuluonnos toistaa muutenkin Kuhmolan yksityiskohtia, esimerkiksi sisäänkäynti ja korkeat ikkunat sekä aumakatto muistuttavat tulevan päiväkodin naapurista.

– Jotta päiväkoti ei liian länään Kuhmolan taakse, voi olla tarpeen korottaa hieman maata sen alla, Terho lisää.

Kuhmoisten kunnanhallitus käsittelee päiväkodin rakennusmallia ensi viikon maanantaina, eli 15. toukokuuta pidettävässä kokouksessa. Julkisivuluonnoksen lisäksi esillä on päiväkodin tilasuunnitelma eli pohjapiirros. Päiväkodin seurantaryhmä esittää samalla, että päiväkoti rakennetaan hirrestä ja rakennushanke on omarahoitteinen.

Kunnanhallituksessa esillä on myös Toritien uusi asemakaava, jossa vahvistetaan päiväkodin sijoittuminen Kuhmolan viereiselle tontille. Päiväkodin saattoliikenne tapahtuu luonnosten mukaan Ansiolahden tien kautta, ja noudattaa samantapaista ympyrämallia kuin koulukeskuksen pihassa.

Kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen päiväkotityöryhmän esitys etenee vielä kunnanvaltuuston käsittelyyn.

Anna Karhila

Lue lisää päiväkotisuunnitelmista ensi viikolla 17. toukokuuta ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomien numerosta.

Be the first to comment on "Päiväkodista tulossa aumakattoinen ja mahdollisesti ruskea"

Vastaa