Sahanranta aukeaa pääsiäisenä

Syksystä asti suljettuna ollut Ravintola Sahanranta avaa ovensa taas pääsiäisenä.Syksystä asti suljettuna ollut Ravintola Sahanranta avaa ovensa taas pääsiäisenä.

Maanantaina saatiin kauan odotettuja uutisia Ravintola Sahanrannasta. Lokakuulta asti kiinni ollut satamaravintola avaa ovensa pääsiäisen alla kiirastorstaina.

Uusina yrittäjinä aloittavat laukaalainen Esa Mäkinen ja jämsäläinen Janne Laukkarinen, jotka ovat ostaneet Sahanrannan edellisen yrittäjän Leena Hattusen 70 prosentin osuuden Vellahden Helmi Oy:stä. Yrityksen muut osakkaat ovat Kari Paajanen ja Juha Hinskala.

– Olen käynyt Sahanrannassa useampana vuonna asiakkaana ja sen upea miljöö on tehnyt vaikutuksen. Kuulin sattuman kautta paikan olevan vapaana ja kiinnostuin heti, kertoo Vellahden Helmen toimitusjohtajana aloittava Esa Mäkinen.

Hän on pyörittänyt Janne Laukkarisen kanssa kymmenen vuotta kesäravintola Puulaakia Kangasniemellä Puulaveden rannalla. Päätyökseen Laukkarinen työskentelee aluepäällikkönä henkilöstövuokrausfirmassa ja Mäkinen asiakaspäällikkönä isossa kotimaisessa yrityksessä.

Yrittäjät ovat jo palkanneet ravintolapäällikön, joka ottaa vetovastuun Sahanrannasta. Muita työntekijöitä palkataan alkuunsa kymmenkunta.

– Toiminta jatkuu entisellä konseptilla: hyvää ruokaa ja juomaa, majoitusta sekä livemusiikkia.

Yrittäjien toiveissa on jatkaa ravintolan ja majatalon toimintaa myös talvikaudella, jos asiakkaita ja kysyntää riittää.

– Pitkällä aikavälillä yritystoiminnasta on joka tapauksessa tarkoitus kehittää ympärivuotisesti kannattavaa, sanoo Mäkinen.

Kuhmoisten kunnanhallitus päätti maanantaina jatkaa vuokrasopimusta Vellahden Helmi Oy:n kanssa entisin ehdoin. Kunta tekee kevään aikana tiloihin pieniä ylläpitokorjauksia, mutta saneerauksista tai lisärakentamisesta ei ole toistaiseksi päätöksiä.

– Tarkoitus on miettiä rauhassa eri vaihtoehtoja yhteistyössä kunnan kanssa. Vastaanotto kunnan puolelta on ollut erittäin positiivinen ja olomme todella tervetullut, kiittää Mäkinen.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "Sahanranta aukeaa pääsiäisenä"

Vastaa