Velisjärven leirikeskus ja Rantaluhta myyntiin

Hollolan seurakunta on luopumassa Velisjärven leirikeskuksesta ensi vuoden aikana.Hollolan seurakunta on luopumassa Velisjärven leirikeskuksesta ensi vuoden aikana.

Hollolan seurakunta on laittamassa ensi vuonna myyntiin kaksi kiinteistöään Kuhmoisista. Myyntiaikeet käyvät ilmi seurakunnan ensi vuoden talousarvioesityksestä, jonka kirkkoneuvosto hyväksyi tiistaina. Lopullisesti budjetin lyö lukkoon 12. joulukuuta kokoontuva kirkkovaltuusto.

Hollolan seurakunnan kiinteistöpäällikkö Keijo Kokko arvioi, että ensimmäisenä myyntiin tulee Papinsaaressa sijaitseva Rantaluhdan kiinteistö, johon on jo tehty kuntotutkimus. 1950-luvulla rakennetussa asuinkiinteistössä on tällä hetkellä vuokralainen.

Myös Velisjärven leirikeskuksen rakennuksissa tehdään vielä kuntotutkimus ennen lopullista myyntipäätöstä. Seurakunta arvioi saavansa kiinteistöistä tuottoa yhteensä 265 000 euroa.

– Kyllä näiden kahden kiinteistön myynti on jo aika lailla taputeltu, uskoo Kokko.

Leirikeskuksessa ei ole enää syksyn aikana ollut juurikaan toimintaa, kesällä siellä pidettiin vielä jokunen leiri.

Viime kesänä kuhmoislaiset rippinuoret osallistuivat Padasjoella Särsjärven leirikeskuksessa järjestetylle rippileirille, ja ensi kesän rippileiri järjestetään heinäkuussa Hollolassa Parinpellon leirikeskuksessa.

Velisjärven rannalla sijaitseva leirikeskus on pinta-alaltaan 2,4 hehtaaria. Velisluhta-nimiseen tilaan kuuluvat päärakennus, rantasauna, piharakennus, majoitusaittoja, wc-rakennus, riihi ja liiteri. Suurin osa rakennuksista on remontoitu tällä vuosikymmenellä.

Leirikeskuksen myynnin valmistelun aloitti jo reilu vuosi sitten Kuhmoisten seurakunta. Leirikeskuksen myyntiä vastustanut nettiadressi keräsi tuolloin yli 150 allekirjoitusta.

Talousarvioesityksen mukaan seurakunta ei ole myymässä vielä ensi vuonna muita kiinteistöjään. Kiinteistöjä koskevat tulevaisuuden suunnitelmat selviävät tarkemmin seurakunnan kiinteistöstrategiasta, jonka sisältö julkistetaan vasta, kun kirkkovaltuusto on sen hyväksynyt.

Tarkemmin seurakunnan ensi vuoden talousarviosta ensi viikon lehdessä.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "Velisjärven leirikeskus ja Rantaluhta myyntiin"

Vastaa