Nuorisotalo Kuhnu ja Puulonin tilat ovat alustavalla myyntilistalla

Pajatiellä sijaitsevat Merocapin ja Puulonin toimitilat ovat nykyään kunnan omistuksessa. Nyt yrittäjillä on tilaisuus ostaa kiinteistöt itselleen. Kuva: Anna Karhila

Uuden päiväkodin rakentamisen myötä Kuhmoisten kunta aikoo myydä tarpeettomia kiinteistöjään. Tarpeettomaksi käyvien kiinteistöjen myymisestä päiväkodin perustamisen yhteydessä on esittänyt toiveen Kuhmoisten kunnanvaltuusto.

Teknisen lautakunnan kokoamalla alustavalla myyntilistalla ovat Nuorisotalo Kuhnu, 24-halli, Kuntalan vieressä oleva ryhmiksen rakennus sekä Pajatie 3:n ja 5:n kiinteistöt, terveysaseman vieressä sijaitseva, pääosin asuinkäytössä oleva Terveystalo sekä entisen hammashoitolan tilat Kuntalan vieressä sijaitsevassa As Oy Peltohokkalan kerrostalossa.

Myyntilista on toistaiseksi vielä alustava, sillä kiinteistöjen myyntiä käsittelevät tämän vuoden aikana vielä Kuhmoisten kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto. Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Eero Ikonen uskoo, että valtuusto pudottaa listalta pois esimerkiksi Nuorisotalo Kuhnun.

– Siihen liittyy niin paljon tunteita.

Kuhnu on kuitenkin mukana listalla, sillä monen muun listalle päätyneen kiinteistön tapaan sen tiloja on tarpeen remontoida, mikäli ne jäävät nykyiseen käyttöönsä.

Myyntilistalle on seulottu kunnan kiinteistömassasta ne rakennukset, joiden arvellaan olevan kunnan kannalta vähiten olennaisia, tai joiden myynti hyödyttäisi kuntaa taloudellisesti eniten. Esimerkiksi valtatie 24:n varressa sijaitseva 24-halli tuottaa vuosittain suuria tappioita, sillä sen tiloista suurin osa on tyhjillään.

Pajatie 3:n ja 5:n rakennukset ovat aktiivikäytössä. Niissä kunnan vuokralaisina ovat Merocap Oy ja Puulon Oy. Mikäli kiinteistöjen myymiseen päädytään, nykyisten yrittäjien kanssa neuvotellaan ensimmäisenä.

– Esimerkiksi Puulonin ja Merocapin kanssa on jo käyty neuvotteluja toimitilojen kaupasta, Kuhmoisten kunnan kehittämisasiamies Arto Kummala kertoo.

Lue lisää kunnan suunnittelemista kiinteistökaupoista keskiviikkona 23. marraskuuta ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomien numerosta.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Nuorisotalo Kuhnu ja Puulonin tilat ovat alustavalla myyntilistalla"

Vastaa