Kuhmoisten kunnan edustajan tilalle SDP:n edustaja

Kuhmoisten kunnanhallitus on jo reilun vuoden ajan linjannut päätöksissään, että Kuhmoinen haluaa tulevassa sote- ja maakuntauudistuksessa kuulua Pirkanmaalle. Kuva Anna Karhila

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen johtoryhmä ehdottaa, että Kuhmoisten kunnan edustajan tilalle Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen poliittiseen ohjausryhmään valitaan edustaja SDP:n Keski-Suomen piiristä.

Ehdotuksen mukaan Kuhmoisten kunnan paikkaa pidetään auki, mutta SDP:n Keski-Suomen piiri nimeää paikalle edustajan siihen saakka, kun Kuhmoinen ilmoittaa edustajansa. Poliittisessa ohjausryhmässä kullakin Keski-Suomen kunnalla yksi edustaja lukuun ottamatta Jyväskylää, jolla on ohjausryhmässä 3 edustajaa.

Kuhmoisten kunnanhallitus päätti kesäkuussa, ettei se osallistu Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistusta valmistelevaan työryhmään, sillä kunta on mukana vastaavassa valmistelussa Pirkanmaalla.

Kuhmoisten kunnanjohtajan Anne Heusalan mukaan päätöstä pysyä mukana ainoastaan Pirkanmaan valmistelussa ei siis ainakaan vielä muuteta.

– Jos kunnan tahto maakunnan vaihdosta ei toteudu, silloin tietenkin mietimme uudelleen edustajan nimeämistä Keski-Suomen sote- ja maakuntavalmisteluun.

Kuhmoisten kunnanhallitus käsitteli maanantaina lausuntoa, joka kuntien on annettava sote- ja maakuntauudistuksesta sosiaali- ja terveysministeriölle 9. marraskuuta mennessä. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että Kuhmoisten kunnan tulee jatkossa kuulua hallituksen antamasta esityksestä poiketen Pirkanmaan maakuntaan.

Kuhmoisten kunnanvaltuusto käsittelee kunnanhallituksen hyväksymää lausuntoa maanantaina 31. lokakuuta ja tekee lausunnosta oman päätöksensä.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Kuhmoisten kunnan edustajan tilalle SDP:n edustaja"

Vastaa