Toritien hoidon siirto on tällä hetkellä jäissä

Jouni Järvenpää aurasi kevyen liikenteen väyliä ja kunnan piha-alueita keskiviikkona. (Kuva: Anna Karhila)

Toritien talvikunnossapidon piti siirtyä Keski-Suomen ely-keskukselta Kuhmoisten kunnalle tulevan talvena, mutta tällä hetkellä neuvottelut ovat jäissä. Kuhmoisten kunnan teknisen johtajan Mika Kyrön mukaan kaikki riippuu seuraavan reilun 2 viikon aikana tehtävästä talvikunnossapidon kilpailutuksesta.

Toritie on tällä hetkellä asemakaavassa maantie, eli sen kunnossapito kuuluu ely-keskukselle. Toritien luovutus kunnalle alkaa todennäköisesti keväällä 2017, kun kaava on valmiina ja hoitovastuu siirtyy Kuhmoisille.

– Jos saamme talvikunnossapitoon riittävän määrän urakoitsijoita, niin voimme ottaa Toritien kunnan hoidettavaksi. Mikäli sopivaa ratkaisua ei löydy, niin ely-keskus hoitaa Toritietä vielä seuraavan talven, Mika Kyrö sanoo.

Kirkonkylän alueen talvikunnossapitoon haettiin urakoitsijaa niin sanottuun alueurakkaan. Alueurakassa yksi urakoitsija olisi ottanut kirkonkylän talvikunnossapidon hoitaakseen. Kilpailutus päättyi heinäkuun lopussa, eikä siihen jätetty yhtään tarjousta.

Uudessa kilpailutuksessa kirkonkylän alue on jaettu 4 osaan: Länkipohjantien ympäristöön, Kuhmolan tienoolta Papinsaarentielle asti, Kokonniemen alueeseen ja terveysaseman piiriin. Yksi urakoitsija voidaan valita hoitamaan enintään 2:ta aluetta. Useamman urakoitsijan yhtymien muodostaminen on sallittua.

Jos kunta ottaa Toritien hoidettavakseen, sen urakoitsija valitaan ensisijaisesti kilpailutukseen osallistuneiden joukosta. Tarjouksia voi jättää syyskuun 9. päivään asti.

Tuomo Hyttinen

Be the first to comment on "Toritien hoidon siirto on tällä hetkellä jäissä"

Vastaa