Tukkirekka lasteineen paloi Ansiolahdentiellä

Useat pelastuslaitoksen yksiköt sammuttivat palavaa tukkirekkaa perjantaina iltapäivällä. Kuva: Päivi Hotokka

Täydessä lastissa ollut tukkirekka paloi Ansiolahdentiellä perjantaina iltapäivällä. Palo pääsi leviämään myös ympäröivään metsään. Tapahtumapaikka on alle kilometrin päässä Toritien risteyksestä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan palo oli melko raju, sillä jopa auton renkaat paloivat. Renkaista useampi räjähti, mistä aiheutui kovaäänisiä pamauksia.

Auton polttoaine- ja hydrauliikkasäiliöt olivat täynnä, joten palopaikalla oli satoja litroja palavia nesteitä.

Rekan kuljettaja oli havainnut peruutuspeilistä ohjaamon alta näkyvät liekit juuri ajoissa ja saanut auton pysäytettyä sekä pystynyt poistumaan ohjaamosta. Palomestarin mukaan liikaa aikaa hänelle ei kuitenkaan jäänyt.

Palomiehet sammuttivat palavan auton ja maastoa. Palon seurauksena rekan polttoaine- ja öljysäiliöistä pääsi valumaan nesteitä maaperään, jonka vuoksi pelastuslaitos imeyttää öljyä ja vaihtaa maata onnettomuuspaikalla.

Kun palanut tukkikuorma on saatu purettua ja rekan jäänteet hinattua pois onnettomuuspaikalta, alkaa pintamaan vaihto. Pelastuslaitos kuorii saastunutta pintamaata pois aistihavaintojen perusteella, ja tämän jälkeen vastuu jälkitorjunnasta siirtyy Kuhmoisten kunnalle.

Tie on pelastustöiden vuoksi poikki liikenteeltä. Päivystävä palomestari arvioi perjantaina, että työt kestävät loppuillan. Ansiolahden asukkaiden on mahdollista kiertää onnettomuuspaikka sataman ja Louhelantien kautta, mutta tie saattaa olla huonokuntoinen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuuspaikalle puoli viiden jälkeen perjantaina. Paikalle hälytettiin sammutusyksiköitä ainakin Kuhmoisista, Padasjoelta ja Jämsästä, ja vielä viiden jälkeen paikalle tuli lisää säiliöautoja. Tuolloin rekan hytti näytti jo pahasti vaurioituneelta.

Päivi Hotokka

Päivitetty 12.8. klo 18.35: Lisätty pelastuslaitoksen antamia tietoja maastopalosta ja öljyvuodosta.

Päivitetty 12.8. klo 19.08: Lisätietoa palomestarin haastattelun perusteella.

Be the first to comment on "Tukkirekka lasteineen paloi Ansiolahdentiellä"

Vastaa