Kartinvuoren lähellä Sydänmaantien varrella paloi maastoa

Kuhmoisten pohjoisosissa Jämsän rajan tuntumassa syttyi iltapäivällä maastopalo, jonka sammutustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Maastoa paloi noin kahden hehtaarin verran Sydänmaantien varrella Kartinvuoren rinteellä. Aluksi palo paikallistettiin Hakavuoren suuntaan, mutta Kartinvuori osoittautui tarkemmaksi paikaksi. Palo ei uhannut rakennuksia, eikä henkilövahinkoja ole tiedossa.

Kello 17 aikaan palo oli pelastuslaitoksen mukaan saatu hallintaan ja sen leviäminen estetty. Palomiehet keskittyivät palopesäkkeiden sammuttamiseen. Sammutustöitä hankaloitti vuoren vaikeakulkuinen maasto.

Sammutustöissä oli 30 henkilöä Pirkanmaalta, Keski-Suomesta ja Päijät-Hämeestä. Lisäksi tehtävässä auttoi lentotähystystä suorittava palolentokone.

Hälytys maastopalosta tehtiin savuhavainnon perusteella, ja ilmoitus tuli pelastuslaitokselle keskiviikkoiltapäivällä kello 13.04. Palopaikan tarkka sijainti ei hälytyksen tullessa ollut tiedossa.

– Kesti jonkin aikaa paikallistaa palo. Apuna oli drone, ja miehistö kiersi alueella, kertoo palomestari Heikki Kojo.

Kojo arvioi, että maastopalon aiheutti sunnuntaina alueen yli kulkenut ukkonen.

– Salaman aiheuttama kipinä voi viikonkin kyteä pesäkkeessä maastossa, Kojo sanoo.

Salamaniskun aiheuttamaksi epäiltiin myös tiistai-iltapäivällä Ruolahden Myllykylässä syttynyttä paloa, jossa paloi noin 400 neliömetriä maastoa.

Anna Karhila
Päivi Hotokka

Muokattu 21.7. kello 18.17: Päivitetty sammutustöiden tilanne.
Muokattu 21.7. kello 18.40: Päivitetty palomestarin kommentit ja tarkennettu palopaikka.

Be the first to comment on "Kartinvuoren lähellä Sydänmaantien varrella paloi maastoa"

Vastaa