Harjunsalmen hotelli ja ravintola pyritään säästämään palolta

Harjunsalmen huoltamon tulipalosta levisi sankkaa savua vielä kymmenen aikaan aamupäivällä. Kuva: Päivi Hotokka

Neljätoista pelastuslaitoksen yksikköä sammutti suurpaloa Harjunhovin huoltamorakennuksessa tänään lauantaina aamupäivällä. Huoltamo tuhoutui palossa täysin, mutta pelastuslaitos pyrki estämään tulen leviämisen hotelli- ja ravintolaosaan.

Ohikulkija havaitsi tulipalon aamuviiden aikaan. Kun pelastuslaitoksen ensimmäinen yksikkö pääsi paikalle, rakennus oli jo täyden palon vaiheessa.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan palon syttyessä rakennuksessa ei ollut ketään. Päivystävän päällikön Pauli Nurmisen mukaan täysin ei kuitenkaan voida vielä sulkea pois sitä, ettei rakennuksessa olisi ulkopuolisia ihmisiä, sillä raivaus on kesken.

Koska rakennus oli ilmiliekeissä jo pelastuslaitoksen päästyä paikalle, ei pystytä vielä arvioimaan palon syttymissyytä tai -paikkaa. Poliisin ja pelastustoimen oli määrä aloittaa palonsyyn tutkinta lauantaina puolen päivän aikaan.

Huoltamon sammutukseen pumpattiin vettä Isosta Pihlajajärvestä sekä tuotiin säiliöautolla Jämsästä. Palopesäkkeiden raivaus jatkuu vielä pitkään lauantaina.

Sammutustöiden vuoksi valtatie 24:n toinen kaista on suljettuna. Nurmisen mukaan kaista pidetään pois käytöstä melko pitkään, sillä palomiehet joutuvat liikkumaan tiellä.

̶  On hyvä, että saamme autojen nopeutta laskettua tiellä, Nurminen toteaa.

Poliisi ohjaa liikennettä palopaikalla valtatie 24:n ja Pihlajakoskentien risteyksessä.

Päivi Hotokka

Harjunsalmen paloa sammutti 14 yksikköä Kuhmoisten ympäristöstä ja Jyväskylästä.

Palopesäkkeiden raivaus jatkui pitkään lauantaina.

Be the first to comment on "Harjunsalmen hotelli ja ravintola pyritään säästämään palolta"

Vastaa