Helikopteri kartoittamaan sähköverkon tuhoja

Myös Kuhmoisten keskustaan kertyi runsaasti lunta torstain myterissä.

Keskiviikkoillan lumimyräkkä aiheutti laajoja sähkökatkoja Kuhmoisten alueella. Pahimmillaan illalla sähköittä oli yli 2 000 Elenian asiakasta kunnan alueella. Vielä aamullakin sähköjä odotettiin yli tuhannessa taloudessa.

Elenialta kerrotaan, että lumen paljous maastossa ja teillä on hidastanut vikojen korjausta yön aikana. Aamun valjetessa sähkölinjojen tuhoja aletaan kartoittaa ilmasta käsin helikoptereilla. Kuhmoisten ja Padasjoen alueella lentää yksi kopteri.

– Sähköverkon vikoja korjataan sitä mukaan kun ilmasta käsin saadaan tietoa vikapaikoista, kertoo viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas Elenialta.

Sähkökatkoja ovat aiheuttaneet raskaan suojalumen painosta sähkölinjojen päälle taipuneet ja kaatuneet puut. Elenian mukaan ennustettu pakastuminen ei ainakaan helpota tuhojen korjaamista.

Myös Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli kiireinen ilta myrskytuhojen korjauksissa. Pelastuslaitoksen yksiköt kävivät illan mittaan raivaamassa kymmenkunta valtatien 24 yli kaatunutta puuta tieltä pois.

Liikenteessä sattui myös joitain peltivaurioita, kun autoja osui tielle kaatuneisiin puihin.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "Helikopteri kartoittamaan sähköverkon tuhoja"

Vastaa