Hiphop on vaikeaa, mutta kivaa

– Hiphop-tanssissa kaikki lähtee tästä yhdestä liikkeestä, tanssinopettaja Oskar Sara-aho neuvoo koululaisia.

Sara-aho näyttää, kuinka liike suuntautuu eteen ja taakse. Siihen lisätään jalan nosto, kun ylävartalo liikkuu taakse.

Helsinkiläinen Oskar Sara-aho vieraili torstaina 17. joulukuuta yhtenäiskoululla pitämässä tanssityöpajaa osana koulun joulutapahtumaa. Työpajaan päässeistä 4.–6. luokkien oppilaista kukaan ei tunnusta tanssineensa hiphopia aiemmin.

– Hiphop voi tarkoittaa montaa asiaa: musiikkia, graffitia, tanssia, Sara-aho kertoo.

Sen kummempaa esittelyä ei kuitenkaan tarvita ennen kuin aloitetaan liikkeiden opettelu, ensin helpohkoista askelista. Oppilaiden suunnalta kuuluu innostunutta hihitystä.

52hiphop2

Opettajakin oppii lisää

Pian siirrytään astetta vaikeampaan liikkeeseen. Jalka asetetaan toisen taakse, jalat ristissä lasketaan polvi lattiaan ja pyörähdetään saman tien ylös. Se vaatii aikamoista notkeutta.

– Ei suju hyvin, mutta kivaa on, huokaavat pojat.

Heidän mielestään juuri jalat ristissä tehtävä korkkiruuvi on vaikeudestaan huolimatta hauskinta. Opettelemansa liikesarjan lopuksi oppilaat pääsevät vielä harjoittelemaan lattian tasossa neljällä raajalla tehtävää pyörähdysliikettä.

– Olen opettanut kouluissa tosi paljon. Se on kivaa, sillä erilaisten ryhmien kanssa oppii opettamisesta, Oskar Sara-aho kertoo.

19-vuotias Sara-aho on itse tanssinut 9-vuotiaasta lähtien. Hän aloitti breakdancen parissa menemällä tanssitunneille, mutta myöhemmin opiskeli hiphop-tanssia itsekseen netin avulla. Nykyisin Sara-aho työskentelee tanssinopettajana ja on voittanut SM-kultaa hiphop-tanssissa vuonna 2014.

Hänet tunnetaan myös Peetu Määtän roolista Uusi päivä -sarjassa.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Hiphop on vaikeaa, mutta kivaa"

Vastaa