Isojärvellä taas hurja kävijämäärän kasvu

Vilkas kotimaan matkailukesä on aiheuttanut kiirettä Heretyn kämpällä Isojärven kansallispuistossa. Kuva: Anna Karhila

Isojärven kansallispuiston kävijämäärä on edelleen vahvassa kasvussa. Tämän vuoden alkupuolella vierailijoita oli 62 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Jo viime vuonna alkukaudesta kasvua oli 48 prosenttia.

Yhteensä Isojärvellä laskettiin heinäkuun loppuun mennessä 22 700 kävijää. Tällä luvulla se sijoittui toiseksi suosituimmaksi Keski-Suomen kansallispuistoista. Suosituin oli Etelä-Konneveden kansallispuisto 30 500 kävijällä.

Puistonjohtaja Tuula Peltonen kertoo, että kävijäpaineet aiheuttivat haasteita puistojen huollolle.

– Jyväskylän avovankilan vankien tärkeä työpanos jäi koronan takia keväällä pois samalla kun puistojen suosio oli ennätyksellisen suurta, kävijöissä oli paljon kokemattomia retkeilijöitä ja meillä oli useita kehittämishankkeita työn alla.

Peltonen kuitenkin iloitsee, että monet uudet kävijät ja erityisesti lapsiperheet ovat löytäneet luontoon.

Suomen kansallispuistojen joukossa alkuvuoden yllättäjäksi nousi Päijänteen kansallispuisto, jonka kävijämäärä kasvoi 118 prosenttia. Kävijöitä oli yhteensä 23 000. Metsähallituksen mukaan matkailijoita houkuttelivat Päijänteelle muun muassa lomakauteen osuneet vesimatkailun kannalta suotuisat säät.

Päijännettä enemmän kävijämäärät kasvoivat vain Helvetinjärven ja Sipoonkorven kansallispuistoissa.

Lukumääräisesti eniten ihmisiä vieraili Lapin suurissa kansallispuistoissa, mutta niissä kävijämäärä väheni ulkomaalaisten turistien puuttumisen vuoksi. Erittäin suosittu oli myös Nuuksion kansallispuisto pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää Kuhmoisten matkailukesän kuulumisia 9. syyskuuta ilmestyvästä lehdestä.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "Isojärvellä taas hurja kävijämäärän kasvu"

Vastaa