Itsenäisyyspäivän juhlaan vaaditaan koronapassi

Viime vuonna itsenäisyyspäivän juhlaa ei järjestetty lainkaan, eikä yleisöllä ollut pääsyä edes sankarihaudalle seppeleenlaskuun. Kuva: Päivi Hotokka

Kokoontumisrajoitus muuttuu Pirkanmaalla itsenäisyyspäivänä niin, että yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ei voi järjestää, ellei osallistujilta tarkisteta koronapassia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tiedotti uudesta rajoituksesta perjantaina iltapäivällä, mikä aiheutti äkkinäisiä muutoksia kunnan järjestämään itsenäisyyspäivän juhlaan. Kuhmolassa järjestettävään päiväjuhlaan osallistujien on esitettävä koronapassi, kertoo sivistystoimen hallintosihteeri Arja Wirzenius. Koronapassia ei vaadita alle 16-vuotiailta.

Rajoitukset ovat voimassa 6.12.2021–5.1.2022.

Avi kertoo tiedotteessaan, että kiristyviin rajoituksiin päädyttiin, koska koronavirustartuntojen määrät pysyvät korkeina. Myös sosiaali- ja terveysministeriö ja alueellinen pandemiaohjausryhmä ovat olleet tiukempien rajoitusten kannalla.

Rajoitus ei koske yksityistilaisuuksia tai harrastustoimintaa.

Koronapassi on Omakanta-palvelusta saatava todistus kahdesta koronarokotuksesta, puolen vuoden sisällä sairastetusta koronataudista tai tuore negatiivinen koronatestitulos.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Itsenäisyyspäivän juhlaan vaaditaan koronapassi"

Vastaa