Kaikki oppilaat kotiopetuksessa

Nella Merilaita opetti perjantaina yhtenäiskoulussa omassa luokassaan, mutta oppilaat olivat kotona koneidensa ääressä. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoisten yhtenäiskouluun ei jäänyt yhtäkään oppilasta lähiopetukseen sen jälkeen, kun kaikki Suomen koulut siirtyivät pääsääntöisesti etäopetukseen keskiviikkona.

Mahdollisuus lähiopetukseen oli alkuun niillä esikoululaisilla ja 1.3. luokkien oppilailla, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla. Tänään perjantaina Suomen hallitus muutti linjaustaan niin, että kaikille esikoululaisille ja 1.–3.-luokkalaisille tarjotaan lähiopetusta, mutta kotona opiskelua suositellaan.

Kuhmoisissa lähiopetukseen ilmoittautui ennakkoon pari oppilasta, mutta nämäkin jäivät kotiin ainakin tällä viikolla. 

Minulla on tuntuma, että etäopetus on alkanut oikein hyvin. Opettajat ja ohjaajat ehtivät parin päivän aikana tehdä perusteelliset suunnitelmat opetuksen toteuttamiseen, sanoo yhtenäiskoulun rehtori Juha Nupponen. 

Oppilaat saavat ohjeet etäopiskeluun opettajaltaan yhteydenpitojärjestelmä Wilmassa, sähköpostilla tai Whatsapp-viestillä. Jotkut opettajista, kuten maantiedon, biologian ja kemian opettaja Nella Merilaita, käyttävät opettamiseen videoneuvottelujärjestelmää. 

Tällä tavalla pystyn pitämään tunnin rakenteen samanlaisena kuin ennenkin, vaikka opetus tapahtuu tietokoneen välityksellä.

Päivi Hotokka

Lue aiheesta lisää ensi viikon Kuhmoisten Sanomista.

Be the first to comment on "Kaikki oppilaat kotiopetuksessa"

Vastaa