Kesänäytelmä elää vahvoista koppeloista – katso videonäyte

Näyte taistelevista koppeloista.
Martti Pihlasen esittämä Pekka (vas.) saa kuulla kunniansa Arja Korvenrannan näyttelemältä Ulpulta. Oikella Gunnar (Juho Kurjonen) seuraa tilannetta. (Kuva: Tuomo Hyttinen

Taistelevat koppelot
Kuhmoisten harrastajateatteri
Käsikirjoitus: Heikki Luoma
Ohjaus: Jouni Uotila
Rooleissa: Martti Pihlanen, Mirja Kolulahti, Tiina Uotila, Juho Kurjonen, Tuuli Ahokas, Tarja Vesikallio, Jukka Järvinen, Arja Korvenranta, Matti Mattila ja Urho Kiiskinen
Kuiskaajat: Hannele Nikkinen ja Marjatta Mattila
Lavastus: Jouni Mäkinen ja kumppanit
Äänet ja valot: Atte Ojala ja Eetu Harjula
Kalholanniemen kesäteatteri
Haaverannantie 2, 17800 Kuhmoinen

Kuhmoisten harrastajateatterin kesänäytelmä Taistelevat koppelot jatkaa siitä, mihin viimevuotinen Akkaralli jäi.

Hurmalaisen Veijo (Jukka Järvinen) elelee onnellisena Tuuliansa (Tarja Vesikallio) kanssa, mutta naapurin isännällä menee heikosti. Lakealammen Pekka (Martti Pihlanen) on menossa naimisiin Veijon hylkäämän Cunillan (Tiina Uotila) kanssa.

Cunillasta paljastuu kuitenkin puolia, joista Pekka ei innostu. Tuleva vaimo ei tule toimeen Pekan äidin (Mirja Kolulahti) kanssa, ja lisäksi Cunilla kurittaa Pekkaa pakottamalla tämän kuntokuurille. Myös naapurit kypsyvät Cunillaan, ja päättävät pelastaa Lakealammen isännän hirmuiselta kohtalolta.

Näytelmän teho tulee Cunillan ja Toistuvan Ulpun (Arja Korvenranta) koppeloinnista. Tiina Uotila sekoittaa Cunillassa sopivasti Justiinaa ja Pokka Pitää -sarjasta tuttua Hyacinth Bucketia. Savolaisen suora Ulpu toimii erinomaisena vastavoimana Cunillalle. Esitys onkin herkullisimmillaan silloin, kun Cunilla ja Ulpu kiihdyttävät toisensa raivon partaalle.

Näytelmän heikkoudet piilevät Heikki Luoman käsikirjoituksessa. Dialogi nojaa liikaa pikkutuhmuuksiin ja kaksimielisyyksiin, jotka eivät välttämättä sovi alakouluikäisille tai sitä nuoremmille. Lisäksi vahvat naishahmot tuntuvat olevan miehiltä pois. Alkua lukuun ottamatta Pekka on täysin vietävissä, ja epäselväksi jää, mitä Pekka Cunillassa oikeastaan näkee.

Juho Kurjonen tekee uskottavan suorituksen näennäisen saamattomana teinipoika Gunnarina. Myös Tuuli Ahokas vakuuttaa liikuntaohjaaja Malla Kuntolana.

Tuomo Hyttinen

Be the first to comment on "Kesänäytelmä elää vahvoista koppeloista – katso videonäyte"

Vastaa