Kirkkoherran haku keskeytetään

Kuhmoisten seurakunnassa avoinna olevaa kirkkoherran virkaa ei toistaiseksi täytetä. Kirkkoneuvosto pyytää Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulilta, että viran täyttämismenettely jätetään raukeamaan.

Syynä on seurakunnassa syksyn aikana käydyt yt-neuvottelut, jotka alkoivat, kun kirkkoherran haku oli jo käynnissä. Lisäksi Kuhmoisten seurakunta suunnittelee yhteistyötä muiden seurakuntien kanssa. Virkaan tuli kahdella hakukierroksella vain yksi hakemus.

Toistaiseksi Kuhmoisten kirkkoherran virkaa hoitaa Jämsän kirkkoherra Pentti Leppänen. Järjestely on voimassa, kunnes tuomiokapituli tekee asiasta jatkoratkaisun.

Leppänen on toiminut syyskuun alusta lähtien sekä Jämsän että Kuhmoisten kirkkoherrana. Tämä on merkinnyt sitä, että seurakuntapastori Mira Kivilahden tehtäväksi ovat jääneet kirkolliset toimitukset.

– Kiirettä on pitänyt, Kivilahti toteaa.

Hänen mukaansa seurakuntalaiset ovat kuitenkin suhtautuneet tilanteeseen hyvin ja ymmärtäneet, jos pastori ei ole ehtinyt viipyä vierailukäynneillä kovin pitkään.

– Seurakuntalaiset ovat antaneet minulle todella paljon tukea. Se on ollut tärkeää.

Kuhmoisten seurakunta neuvottelee yhteistyöstä sekä Hollolan että Ruoveden rovastikuntaan kuuluvien seurakuntien kanssa. Kirkkoneuvoston mukaan molemmat neuvottelut halutaan käydä samoista lähtökohdista ja samoilla painoarvoilla.

Asikkalan, Hollolan, Kärkölän ja Padasjoen seurakuntien kanssa käytävissä yhteistyöneuvotteluissa selvitysmiehenä on lääninrovasti Matti Piispanen. Selvitys on tarkoitus laatia huhtikuun loppuun 2016 mennessä.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Kirkkoherran haku keskeytetään"

Vastaa