Koronapassi kuntoon, jos aiot sunnuntai-iltana oluelle

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, josta luetaan QR-koodi. Kuva: Päivi Hotokka

Hallituksen asettamat uudet ravintolarajoitukset astuvat voimaan sunnuntaina. Anniskelu ravintoloissa päättyy kello 17 ja ravintoloiden tulee sulkea kello 18, mikäli ne eivät vaadi asiakkailtaan koronapassia.

Rajoitukset koskevat myös Kuhmoisten ravintoloita, koska Pirkanmaa on määritelty koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen. Tortien baarit Wanha Pankki ja Dirty Cock ovat jo valmistautuneet kysymään asiakkailtaan koronapassia sunnuntai-illasta lähtien.

– Ei tälle voi mitään. Ei ole varaa laittaa ravintolaa kiinni, toteavat Wanhan Pankin Irma Kallio ja Dirty Cockin Apo Leppänen lähes samoin sanoin.

Wanhassa Pankissa testattiin koronapassin lukijaa jo torstai-iltana, ja se toimi hyvin sekä paperisen että puhelimelta näytetyn passin kanssa.

Iloisia ravintoloitsijat eivät uusista säännöistä kuitenkaan ole. He pitävät rajoitusta ylimitoitettuna, koska Kuhmoisissa epidemiatilanne on hyvä ja rokotuskattavuus maakunnan korkein.

– En tykkää enkä pidä koronapassia tarpeellisena. Sen vaatiminen laittaa ihmiset eriarvoiseen asemaan, koska kaikki eivät uskalla ottaa rokotusta, Leppänen sanoo.

Hän arvioi, että osa asiakkaista jää pois passivaatimuksen vuoksi.

Ravintolat, joissa ei anniskella alkoholijuomia, saavat leviämisalueella olla avoinna kello 05–01. Ottamalla käyttöön koronapassin ravintolat vapautuvat kaikista rajoituksista.

Koronapassia tarvitaan Pirkanmaalla myös, jos aikoo järjestää sisätiloissa yli sadan henkilön tapahtuman, jossa ei ole merkittyjä istumapaikkoja tai jonka ohjelmassa on yhteislaulua. Tämän vuoksi Hollolan seurakunta harkitsee ottavansa koronapassin käyttöön Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa. Lopullisen päätöksen asiasta seurakunta tekee ensi viikolla.

Koronapassi on Omakanta-palvelusta saatava todistus kahdesta koronarokotuksesta, puolen vuoden sisällä sairastetusta koronataudista tai tuore negatiivinen koronatestitulos.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Koronapassi kuntoon, jos aiot sunnuntai-iltana oluelle"

Vastaa