Korpela johtaa Päijänneajossa omaa luokkaansa

Kuhmoisten Matti Korpela on saapunut huoltoon Liehun Hallin pihalle ennen Kuhmoisten erikoiskoetta. Vesa Peltonen tankkaa ja Heikki Nirkkonen vie haalarin huoltoautoon odottamaan erikoiskokeen maalia.

Legendaarinen Päijänneajo, moottoripyöräenduron kuninkuuskilpailu, starttasi lauantaina 81. kerran. Kuhmoislainen Matti Korpela puolestaan starttasi Päitsille jo 25. kerran.

Tänä vuonna Korpela taittoi taivalta Päitsissä kuntoluokassa, jossa kilvanajo ei ole ihan niin totista, ja erikoiskokeita ajetaan muutama vähemmän. Kuhmoisten erikoiskokeelle Korpela saapui kuntoluokan johdossa.

– Nyt on ollut helppoa ajoa, kun on tosi hyviä pätkiä, Korpela kommentoi napatessaan nopeasti juomaa ja muutaman suolakurkun huoltoauton kyljessä Vesa Peltosen tankatessa pyörää ja rasvatessa ketjut.

Liehun hallin pihalla olevassa huoltopisteessä kävi reilun kolmen tunnin ajan kova kuhina. Päitsin yleiskilpailun johdossa kaasutteli jo Kuhmoisiin tultaessa Hassin kylän oma poika Eemil Pohjola, joka jatkaa edelleen kisan johdossa.

Päitsin lauantain kilpailupäivä jatkuu pitkälle hämärään, sillä päivän viimeinen erikoiskoe Jyväskylän Lutakossa ajetaan iltaseitsemän ja -kahdeksan välillä.

Päitsin tuloksia voi seurata liki reaaliajassa täällä: http://www.fin-enduro.com/live/
Viiveellä päivittyvät täydelliset tulokset luokittain löytyvät täältä: http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi16/

Lue lisää Kuhmoisten huoltovarikon tunnelmista sekä Päijänneajosta 23.3. ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomien numerosta.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Korpela johtaa Päijänneajossa omaa luokkaansa"

Vastaa