Koulun luokkia väistötiloihin bakteerien takia

Yhtenäiskoulun A-rakennuksen sokkelit kaivettiin auki ja kuivatettiin jo kesällä. Kuva: Elina Syrjänen

Osa Kuhmoisten yhtenäiskoulun A-rakennuksen alakerran luokista siirtyy väistötiloihin. Kesän aikana rakennuksessa on tehty rakennetutkimuksia, joissa on löytynyt kosteutta sekä koteloituneita mikrobeja ja bakteereja.

Muutama henkilö on saanut oireita, joita epäillään sisäilman aiheuttamiksi. Luokkatilojen käyttäjillä ei kuitenkaan ole esiintynyt laajamittaista oirehdintaa.

Kunnan työsuojelupäällikkö, kehittämisasiamies Arto Kummala korostaa, että väistötiloihin siirtymisessä on kyse varotoimenpiteestä.

Väistötiloja on ryhdytty etsimään tänään maanantaina. Aluksi sopivat tilat pyritään löytämään muualta yhtenäiskoululta, yläkerrasta tai B-rakennuksesta.

– Jos sopivia tiloja ei löydy, pohditaan, saadaanko niitä muualta, Kummala kertoo.

Kesällä koulun alakerrassa tehtiin rakennetutkimuksia lattiaa rikkoen, jotta saatiin mahdollisimman luotettavia mittaustuloksia rakenteiden kunnosta. Kuntoa tutkittiin tulevaa saneeraustarvetta varten. Tutkimuksia laajennettiin, kun epäiltiin muutaman henkilön oireiden aiheutuvan sisäilmasta.

Remonttia A-rakennuksen tiloihin oli suunniteltu ensi vuodelle, mutta nyt se aikaistuu.

Kesän aikana A-rakennuksen sokkelit on jo kaivettu auki ja kuivatettu. Lopulliset sisäilmatutkimukset päästään kuitenkin tekemään vasta pakkasten tultua.

– Toivottavasti nämä tutkimuksen tulokset ovat vain säikäytys, Kummala toteaa.

Koulun henkilökunnalle, oppilaille ja kodeille on tiedotettu väistötiloihin siirtymisestä.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Koulun luokkia väistötiloihin bakteerien takia"

Vastaa