Lääkepula ei näy asiakkaille Kuhmoisten Apteekissa

Apteekkari Hilkka Suorsa purki perjantaina hyllyyn lääketukku Oriolasta tullutta lähetystä.

Lääkepula ei ole näkynyt toistaiseksi Kuhmoisissa asiakkaille, mutta apteekissa se on teettänyt lisätöitä.

– Kukaan ei ole jäänyt ilman lääkkeitä, olemme saaneet puuttuvia reseptilääkkeitä Jämsän Apteekista, kertoo apteekkari Hilkka Suorsa.

Lääketukku Oriolan lääketoimituksissa on ollut suuria ongelmia tällä viikolla. Tiistaina ja perjantaina saatiin osa tilatuista lääkkeistä, muina päivinä tavaraa ei ole saatu lainkaan.

Lääkepulassa apteekit ovat auttaneet toisiaan. Kolmea puuttuvaa lääkettä on saatu Jämsän Apteekista Kuhmoisiin Matkahuollon kautta tiistaina ja torstaina.

– Puuttuvat lääkkeet ovat olleet lääkkeitä, joita meillä ei normaalistikaan ole varastossa. Asiakkaille ei ole tullut turhia käyntejä apteekissa, sillä lääkkeiden noudosta oli sovittu jo etukäteen, kertoo Suorsa.

Lisäksi Kuhmoisten Apteekki on tilannut hätätoimituksena yhden pistoslääkkeen. Hätätilauksen voi tehdä normaalia tilausta nopeammin ja tilaus tulee perille esimerkiksi taksilla.

Kuhmoisten Apteekissa on riittänyt ainakin toistaiseksi verenohennuslääke Marevania ja insuliinia, jotka ovat loppuneet joistakin muista apteekeista.

Lääketukku Oriola toimittaa noin puolet Kuhmoisten Apteekkiin tulevista reseptilääkkeistä. Toinen iso toimittaja on Tamro. Oriola on luvannut tilanteen korjaantuvan loppuviikon aikana.

Toimitusongelmien taustalla on lääketukussa viime viikonvaihteessa käyttöön otettu uusi toiminnanohjausjärjestelmä, joka on takkuillut.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "Lääkepula ei näy asiakkaille Kuhmoisten Apteekissa"

Vastaa