Ministeri vihki Saukontassun käyttöön

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kehui uuden päiväkodin tiloja avariksi, turvallisiksi ja terveellisiksi. Kuva: Päivi Hotokka.

Kuhmoisten uusi hirsipäiväkoti Saukontassu on vihitty käyttöön tänään maanantaina. Aamupäivän kutsuvierastilaisuuden juhlapuhujana ja vihkijänä toimi itse opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

– Onnittelen ja kiitän Kuhmoisten kuntaa lapsiin panostamisesta ja tästä uudesta hienosta päiväkodista. Nämä ovat isoja investointeja kunnalle, mutta uskon, että tänään täällä iloitaan tehdystä lapsimyönteisestä ratkaisusta, totesi ministeri.

Iltapäivällä uuden päiväkodin tiloihin pääsevät tutustumaan kaikki halukkaat. Toinen avoimien ovien päivä Saukontassussa järjestetään Kiepsaus-päivänä 8. kesäkuuta.

Päiväkodin toiminta käynnistyy koulujen talvilomaviikon jälkeen maanantaina 4. maaliskuuta.

Päiväkoti on Kuhmoisten ensimmäinen ja se tarjoaa tilat 40 lapselle. Päiväkoti painottaa toiminnassaan luonto- ja liikuntapedagogiikkaa.

Lähes 2,5 miljoonan euron rakennusinvestointi on Kuhmoisissa suurin sitten Päijännekodin 25 vuotta sitten.

Vaikka rakentamiseen käytiin hakemassa mallia muualta, nousi Kuhmoisiin päiväkoti, jollaista ei muualta löydy. Hirsirakennus toteutettiin tuulettuvalla alapohjarakenteella ja tervetalo-kriteerien mukaan.

– Sen kerran kun rakennamme, rakennamme kunnolla. Emme tyytyneet valmisratkaisuihin, vaan talosta tehtiin meidän kuhmoislaisten näköinen, kertoi ohjausryhmän puheenjohtaja Päivi Malin.

Päiväkodin sisustuksessa, kalustuksessa ja taiteessa näkyy vahvasti paikallinen kädenjälki.

Uusi päiväkoti on jo herättänyt kiinnostusta myös Kuhmoisten ulkopuolella.

– Muista kunnista on jo tullut kyselyjä päästä tutustumaan rakennukseen, kertoi kunnan tekninen johtaja Mika Kyrö avajaispäivänä.

Sari Heliövaara

 

Lisää tunnelmia päiväkodin avajaisista keskiviikon lehdessä.

Be the first to comment on "Ministeri vihki Saukontassun käyttöön"

Vastaa