Mira Pitkäniemi eroaa valtuustosta

Mira Pitkäniemi ei voi toimia sekä kunnanvaltuutettuna että vuokrataloyhtiön toimitusjohtajana.

Mira Pitkäniemi (kok.) ei enää jatka kunnanvaltuutettuna. Pitkäniemi työskentelee Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n toimitusjohtajana, ja on käynyt ilmi, ettei hän ole kuntalain mukaan vaalikelpoinen.

Kuntalaissa säädetään, että kunnan määräysvallassa olevassa yhteisössä johtavassa asemassa toimiva henkilö ei voi toimia kunnanvaltuustossa. Asia kävi ilmi vastikään tilintarkastuksen yhteydessä. Kunta omistaa sata prosenttia vuokrataloyhtiöstä.

Pitkäniemen mukaan kelpoisuusasioita on pyritty selvittämään, mutta tämä asia ei ole tullut esiin.

– On harmi, ettei se käynyt aikaisemmin ilmi. Onneksi olen kuitenkin jäävännyt itseni päätöksenteosta aina, kun vuokrataloyhtiön asioita on käsitelty, Pitkäniemi sanoo.

Pitkäniemi aloitti Kuhmoisten Laajakaista Oy:n ja Kuhmoisten kunnan vuokrakiinteistöt Oy:n toimitusjohtajana tämän vuoden alussa.

Kuhmoisten kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Esityksen mukaan kunnanvaltuusto myöntäisi seuraavassa kokouksessaan Mira Pitkäniemelle eron kunnanvaltuustosta ja kunnanhallituksesta ja hänen tilalleen valtuustoon tulisi varavaltuutettu Eero Ikonen.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Mira Pitkäniemi eroaa valtuustosta"

Vastaa