Naiset kokoontuvat yhteen vuodesta toiseen

Lea Sinivaaran mukaan seurankuntakoti on hyvä paikka kokoontua, sillä sinne on helppo tulla. – Jos ajatellaan vaikkapa koulukeskusta, niin sinne tarvitsee melkein kyydin, kun on vanhempaakin porukkaa mukana, Sinivaara toteaa.

Naisten tupailtoja on järjestetty Kuhmoisissa jo lähes kahdeksan vuoden ajan, ja tapahtumaa on alusta asti ollut vetämässä seurakunnan vapaaehtoisjäsen Lea Sinivaara.

Kerran kuussa Sinivaara hoitaa kokoontumisiin niin paikan, vierailijat kuin tarjoilutkin. Lisäksi hän kyselee osallistujilta säännöllisesti toiveita muun muassa esiintyjien suhteen.

Naisten tupailloissa ei kuitenkaan ole kyse pelkästään luennoinnista, vaan jokaiseen iltaan pyritään esiintyjän lisäksi jättämään tilaa myös keskustelulle sekä kysymyksille. Toisinaan iltoihin voi kuulua myös esimerkiksi tietokilpailua tai pienryhmissä tapahtuvaa toimintaa.

Naisten tupailassa oli 22. maaliskuuta esiintyjänä pitkään odotettu Rea Peltola (vasemmalla). Hänet oli pyytänyt paikalle Lea Sinivaara (oikealla), joka on vastannut tupailtojen järjestämisestä jo vuosien ajan.

– Olen aina sanonut, että täällä on avoimet ovet sen suhteen, miten haluaa esiintyä, Sinivaara sanoo.

Naisten tupaillat juontavat juurensa lokakuussa 2016 pidettyyn suunnittelupalaveriin, jossa oli paikalla 24 naista.

Sinivaara toimi jo tuolloin seurakunnan luottamushenkilönä, ja hän valikoitui heti toiminnan ohjaajaksi.

– Olimme aina katselleet kateellisina, kun miehet lähtevät miesten kotailtoihin, joita Risto on vetänyt jo 15 vuotta. Ajattelimme, että haluamme tehdä omamme, Sinivaara kertoo.

Kuka esiintyjä on vetänyt tupailtoihin ennätysyleisön? Lue lisää tupailloista viikon 14 Kuhmoisten Sanomista. Voit ostaa irtonumeron täältä.

Be the first to comment on "Naiset kokoontuvat yhteen vuodesta toiseen"

Vastaa