Päätös uudesta koulusta sinetöitiin

Vs. sivistystoimenjohtaja Marjo Kuikka kiersi kokouksen jälkeen kiittämässä valtuutettuja hyvästä päätöksestä. Kuva: Päivi Hotokka

Kunnanvaltuusto päätti tänään maanantaina, että Kuhmoisiin rakennetaan uusi, hybridimallin koulu. Hybridimalli tarkoittaa, että uudisrakennus on pienehkö ja koulukeskuksen vanhat B- ja C-rakennukset jäävät toistaiseksi käyttöön. Kosteusvaurioista ja sisäilmaongelmista kärsinyt A-rakennus puretaan uutta liikuntasalia lukuun ottamatta. Valtuuston päätös syntyi yksimielisesti.

Vs. sivistystoimenjohtaja Marjo Kuikka olisi halunnut tuulettaa ilosta, kun päätös nuijittiin pöytään vain muutaman minuutin kuluttua kokouksen alkamisesta.

– Ei voi kuin kiitellä tämän kunnan poliittista kulttuuria.

Päätöksen mukaan uuden koulun ja sen irtaimiston kokonaiskustannukset eivät saa ylittää 5,7 miljoonaa euroa. Kyseessä on vasta investointivaraus, ja koulun rakentamisesta ja rahoituksesta päätetään tarkemmin myöhemmin.

Valtuuston kokouksessa käytettiin kouluasiasta vain kaksi puheenvuoroa. Paikalla päätöstä tekemässä oli 15 valtuutettua ja 4 varavaltuutettua. Kaksi valtuutettua oli jäänyt kokouksesta pois ilmoittamatta asiasta ennakkoon. Valtuusto oli tutustunut koulusaneerauksen vaihtoehtoihin laajasti etukäteen kahdessa suljetussa seminaarissa.

– Koko kunnan tulevaisuuden kannalta koulun on syytä olla kunnossa. Tutkimustuloksista kävi ilmi, että olisi järjetön riski alkaa korjata sitä, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Minna Korppila tiivisti valtuuston perusteluja päätökselle.

Päivi Hotokka

Lue aiheesta lisää keskiviikkona ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomista.

 

Be the first to comment on "Päätös uudesta koulusta sinetöitiin"

Vastaa