Puukkoja, kirveitä, rahaa ja savukkeita murtosaaliiksi

Heimo Roselli ja tyhjä vitriini, josta murtautujien matkaan lähti seitsemän puukkoharvinaisuutta.

Kuhmoisissa on murtauduttu jälleen viikonvaihteessa kahteen liikekiinteistöön.

Suuremmat vahingot murrosta aiheutui Harmoisissa sijaitsevalle Rosellin Puukkotehtaalle, josta on anastettu puukkoja ja kirveitä sekä pienehkö summa käteistä rahaa. Murtosaaliin arvo on yli 10 000 euroa.

Saaliin joukossa on myymälän vitriinissä esillä olleita erikoispuukkoja, joista on olemassa vain yksittäiskappaleita.

Murto on tapahtunut lauantai-illan kello 20 ja sunnuntain kello 17 välillä. Sisään tehtaaseen on menty rikkomalla ikkuna. Poliisi tutkii rikosta törkeänä varkautena.

– Murto tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan joulun alla. Osa toimituksista saattaa viivästyä tämän takia, harmittelee Heimo Roselli.

Sunnuntaiaamuna murtautujat iskivät Nesteen huoltoasemalle kirkonkylällä. Omistajat saivat hälytyksen kännykkäänsä kello 7.51, vain muutama minuutti ennen kuin ensimmäiset työntekijät tulivat töihin.

Sisään myymälään oli menty oven lasi rikkomalla. Murtosaaliiksi on saatu ainakin savukkeita. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

– Suurempi vahinko tuli siitä, että oven lämpölasi piti vaihtaa viikonvaihteessa, kertoo Nesteen yrittäjä Kari Paajanen.

Valvontakameraan tallentuneessa kuvassa näkyy yksi tekijä, joka on peittänyt kasvonsa osittain.

Tekotapa molemmissa murroissa on samankaltainen. Poliisi pitääkin mahdollisena, että tekijä tai tekijät ovat samoja henkilöitä.

Sisä-Suomen poliisi kaipaa vihjeitä molemmista murroista. Havainnoista voi ilmoittaa poliisille arkisin kello 8-16 numeroon 029 5414741 tai vihjenumeroon 029 5414811.

Sari Heliövaara

Be the first to comment on "Puukkoja, kirveitä, rahaa ja savukkeita murtosaaliiksi"

Vastaa