Pyöräilyreitin rakentaminen etenee, Osuuspankilta lahjoitus hankkeelle

Järvi-Hämeen Osuuspankin asiakkuuspäällikkö Villepekka Ojala, Kuhmoisten Kumun puheenjohtaja ja kuhmoislainen pyöräilyharrastaja Antti Mäkinen keskustelivat reittihankkeesta Työniemen laavulla, joka on yksi taukopaikoista matkan varrella. Kuva: Päivi Hotokka

Satamasta Isojärven kansallispuistoon ja takaisin rakennettava maastopyöräilyreitti alkaa jo hahmottua. Suurin osa kaivuria vaativista töistä on tehty, ja parhaillaan hankitaan reitin taukopaikoille käymälöitä.

– Viime viikolla meillä oli pitkospuiden sahaustalkoot. Reitillä on nimittäin joitakin ylitettäviä kosteikkoja, kertoo Kuhmoisten Kumun puheenjohtaja Tero Sarkanen.

Kuhmoisten Kuhmurat -maastopyöräilyreitti on Kumun hallinnoima hanke, jossa on mukana paljon yhteistyökumppaneita.

Hanke on saanut Järvi-Hämeen Osuuspankilta 5 000 euron lahjoituksen, joka julkistettiin perjantaina. Pankin asiakkuuspäällikkö Villepekka Ojala kävi tuolloin tutustumassa suunniteltuun reittiin.

– Osuustoimintaan kuuluu paikkakunnan elinvoiman tukeminen, Ojala perustelee pankin halua tukea paikallisia hankkeita.

Vaikka työt ovat hyvässä vauhdissa, reitin avaaminen käyttäjille ei toteudu vielä alkukesällä, kuten aiemmin haaveiltiin. Näillä näkymin reitti otetaan käyttöön ensi vuoden syksyllä.

– Emme halua julkaista keskeneräistä, Sarkanen perustelee.

Päivi Hotokka

Lue aiheesta lisää ensi viikon lehdestä.

Be the first to comment on "Pyöräilyreitin rakentaminen etenee, Osuuspankilta lahjoitus hankkeelle"

Vastaa