Rallipätkät ajetaan ensi kesänä Kuhmoisissa toiseen suuntaan

Kuhmoisten erikoiskokeet, myös kuvassa oleva Päijälä, ajetaan MM-rallissa tänä vuonna päinvastaiseen suuntaan viime vuoteen verrattuna. Kuva Tuomo Hyttinen.

Jyväskylän MM-rallin tämän vuoden reitti julkaistiin tänään iltapäivällä. Viime vuoden tapaan ralli ajetaan lauantaina Kuhmoisten ja Korpilahden maisemissa.

Kuhmoisista mukana ovat kaikki kolme viime vuonnakin mukana ollutta erikoiskoetta – Pihlajakoski, Päijälä ja Ouninpohja. Ne ajetaan kuitenkin eri suuntaan kuin viime vuonna, mikä tarjoaa varsinkin Ouninpohjassa mielenkiintoista nähtävää.

– Rallin kruununjalokivi Ouninpohja ajetaan tällä kertaa Hämepohjasta Kakariston suuntaan, joten Keltaisen talon hypyltä lennetään pitkälle ja Kakariston peltoaukealle tulo on vauhdikas, MM-rallin tiedotteessa todetaan.

MM-rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen uskoo, että lauantai on tänäkin vuonna rallin ratkaisupäivä.

– Silloin ajetaan hienoja, vauhdikkaita eteläisen Keski-Suomen teitä, joilla eroja syntyy varmasti. Näiltä erikoiskokeilta välittyy myös hienoa TV-kuvaa nostalgisista Jyväskylän MM-rallin maisemista. Katsojien kannalta lauantain lisämauste on kansallinen Vetomies-kisa, joka täydentää hyvin MM-luokkia.

Rallin lauantaipäivä alkaa Pihlajakoskelta (EK 14), jossa ensimmäinen auto starttaa kello 8.58. Päijälässä (EK 15)  startti on 10.06 ja Ouninpohjassa (EK 16) 10.49. Iltapäivällä erikoiskokeiden järjestys on sekoitettu, ja silloin Ouninpohjaan (EK 19) starttaa 16.08, Pihlajakoski (EK 20) 17.16 ja Päijälä (EK 21) 18.24.

Lue lisää tämän vuoden rallireiteistä keskiviikkona 29. maaliskuuta ilmestyvästä Kuhmoisten Sanomien numerosta.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Rallipätkät ajetaan ensi kesänä Kuhmoisissa toiseen suuntaan"

Vastaa