Ruokaostoksille pyhinä ja viikonloppuiltoina

Eila Carlson teki ostoksia maanantaina päivällä K-market Kipparissa. Hänen asiointiinsa aukioloaikojen muutokset eivät vaikuta, sillä hän ei halua enää illalla lähteä Kokonniemestä kauppaan. Carlsonia palveli Helmi Puustinen.

Vuoden alussa vapautunut kauppojen sekä parturi- ja kampaamoliikkeiden aukiolo vaikuttaa myös Kuhmoisissa päivittäistavaraliikkeiden aukioloaikoihin.

S-ryhmä ilmoitti jo joulukuussa tarttuvansa lakimuutokseen heti vuoden alussa pidentämällä aukioloaikoja useissa liikkeissä. Kuhmoisten S-marketissa uudet aukioloajat astuivat muiden Osuuskauppa Keskimaan liikkeiden tapaan voimaan jo lauantaina 2. tammikuuta.

S-marketiin lisää kahdeksan tuntia

Kuhmoisten S-marketissa arkipäivien aukioloaika säilyi ennallaan, mutta viikonlopun aukioloihin tuli tunteja lisää. Sekä lauantaina että sunnuntaina S-market sulkee jatkossa ovensa arkipäivien tapaan vasta iltayhdeksältä.

Lisäksi sunnuntaisin ostoksille pääsee jo aamukymmeneltä, kun ovet avautuivat aiemmin vasta kahdeltatoista. Juhlapyhinä S-market on jatkossa avoinna uusien sunnuntain aukioloaikojen mukaan.

Muutokset tarkoittavat, että tavallisillakin viikoilla S-marketin aukioloaika pidentyy viikossa kaikkiaan kahdeksalla tunnilla. Marketpäällikkö Johanna Kuparin mukaan muutos on pelkästään positiivinen ja parantaa kaupan palvelua.

– Asiakkaat voivat tulla nyt kauppaan siihen aikaan kuin haluavat. Pidemmät aukioloajat auttavat varsinkin veneilijöitä ja kesäasukkaita.

Lisätunnit kaupan aukiolossa tarkoittavat Kuhmoisten S-marketissa yhden lisätyöntekijän tarvetta. Aluksi kyseessä on todennäköisesti sijaisuus.

K-market keskittyy juhlapyhiin

K-ryhmän kauppiaat saavat päättää aukioloajoista itsenäisesti. K-market Kipparin kauppias Kalle Uimonen ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, pidennetään aukioloaukoja Kipparissa vastaavasti.

– Juhlapyhinä, esimerkiksi nyt loppiaisena, pidämme kaupan jatkossa auki, ja kesäaikaan kauppa on pidempään auki lauantaisin ja sunnuntaisin. Muuten seuraamme toistaiseksi vielä sivusta, miten uudistukset vaikuttavat.

Kaupalle aukioloajan pidentäminen tuo selkeitä lisäkuluja etenkin palkkakustannuksissa. Kalle Uimonenkin pelkää, että Kuhmoisissa aukiolon pidentyminen saattaa olla pelkkä kuluerä.

– Vilkkaissa keskuksissa aukiolon vapauttaminen varmasti on hyvä asia, mutta Kuhmoisissa kokonaismarkkinat eivät kasva, vaikka aukioloaika pitenee. Kesäaika on tietysti erikseen.

Lakimuutoksella on pyritty saamaan selkeyttä aiemmin monimutkaisena pidettyyn kauppojen aukiolosääntelyyn. Lakimuutoksen toivotaan myös parantamaan vähittäiskaupan kilpailuasemaa verkkokauppaa vastaan.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Ruokaostoksille pyhinä ja viikonloppuiltoina"

Vastaa