Stubb suosituin myös Kuhmoisissa

Ehdokkaiden äänestysnumerot pysyvät samana kuin ensimmäisellä kierroksella. Suomen tasavallan uuden presidentin virkakausi alkaa perjantaina 1. maaliskuuta.

Presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella kuhmoislaiset äänestivät eniten kokoomuksen ehdokasta Alexander Stubbia. Stubbia äänesti ennakkoon 29 prosenttia ja varsinaisena vaalipäivänä 21,6 prosenttia kuhmoislaisista. Kaikkiaan Stubbin kannatus Kuhmoisissa oli 26,4 prosenttia.

Toiseksi eniten ääniä sai perussuomalaisten Jussi Halla-aho, joka sai kuhmoislaisten äänistä 22,6 prosenttia. Ennakkoäänistä Halla-aho sai vain 17,5 prosenttia, mutta vaalipäivänä hän sai äänistä lähes kolmanneksen – 32.2 prosenttia.

Stubbin kanssa toiselle kierrokselle päässeen valitsijayhdistyksen Pekka Haaviston kannatus Kuhmoisissa oli 21,9 prosenttia. Olli Rehnin kannatus oli 19,5 prosenttia.

Sdp:n Jutta Urpilainen sai äänistä 4,6 prosenttia. Li Andersson, Mika Aaltola, Sari Essayah ja Hjallis Harkimo jäivät kaikki alle kahden prosentin kannatukseen.

Koko Pirkanmaalla eniten ääniä sai Haavisto, jota kannatti 27,3 prosenttia pirkanmaalaisista. Toiseksi eniten ääniä sai Stubb, 25,8 prosenttia ja kolmanneksi eniten Halla-aho 19,5 prosenttia.

Kuhmoisten äänestysprosentti presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella oli 74,7. Ääniä annettiin yhteensä 1390, joista kahdeksan oli mitättömiä. Koko maan äänestysprosentti oli 74,9.

Presidentinvaalin toiselle kierrokselle selvisivät Alexander Stubb ja Pekka Haavisto. Toinen äänestyskierros alkaa ennakkoäänestyksellä jo lehden ilmestyessä keskiviikkona ja päättyy ensi viikon tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 11. helmikuuta ja vaalien tulos vahvistetaan 14. helmikuuta.

Viikolla 5 ilmestynyt Kuhmoisten Sanomat oli poikeuksellisesti 12-sivuinen. Voit ostaa näköislehden täältä.

Be the first to comment on "Stubb suosituin myös Kuhmoisissa"

Vastaa