Syksyn MM-ralli tulee Päijälään, Pihlajakoski jää väliin

Päijälässä on ajettu MM-rallin erikoiskoe jo useana vuonna peräjälkeen. Kuva on vuodelta 2014. Kuva: Päivi Hotokka

Poikkeuksellisesti lokakuun alussa ajettava rallin MM-osakilpailu käy jälleen Kuhmoisten alueella. Ralli alkaa perjantaina 1. lokakuuta, ja lauantaina 2. lokakuuta kilpailijat ajavat Päijälän erikoiskokeen. Pihlajakosken erikoiskoetta ei tänä vuonna järjestetä.

Lisäksi reittiin kuuluu uutena Arvajan erikoiskoe. Osia Arvajan kokeesta on ajettu vuonna 1994. Kakaristo-Hassi-nimiseen erikoiskokeeseen kuuluu osia perinteisestä Ouninpohjan pätkästä.

Päijälän erikoiskoe on 22,6 kilometrin mittainen, ja se ajetaan samanlaisena kuin vuonna 2016. Kuskit starttaavat Päijälässä ensimmäiselle kierrokselle lauantaina kello 9 jälkeen ja toista kertaa kello 16 jälkeen.

Kyseessä on Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlakilpailu. Koska ajankohta on siirtynyt syksyyn, ajetaan osa erikoiskokeista pimeällä. Voittaja ratkeaa sunnuntaina 3. lokakuuta.

– Reitti luonnollisesti laadittiin kansallisia ja alueellisia koronarajoituksia noudattaen, ja reittiä voidaan myös tarpeen vaatiessa muuttaa lyhyelläkin varoitusajalla, kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen sanoo tiedotteessa.

– Emme voi järjestää tapahtumaa ilman katsojia, joten olemme toiveikkaita sen suhteen, että rokotusohjelman käynnistymisen ja kaikkien muiden toimenpiteiden ansioista tapahtuma voidaan järjestää suunnitellusti.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "Syksyn MM-ralli tulee Päijälään, Pihlajakoski jää väliin"

Vastaa