Taas murto Kauppahuone Koskelaan

Kauppahuone Koskelan etuoven lasi on rikottu kahdesti reilun kuukauden välein. Kuva on joulukuulta. Kuva: Päivi Hotokka

Kauppahuone Koskelalle on jälleen tehty murto lauantai-iltapäivän 25.1. ja maanantaiaamun 27.1. välillä. Edellinen murto sattui reilu kuukausi sitten, ja tilanne turhauttaa yrittäjä Kirsi-Minna Koskelaa.

– Näitä murtoja on ollut nyt tosi monta kylällä, ja se on hirveän tylsää kaikille yrittäjille, Koskela sanoo.

Kuten edellisellä kerralla joulukuussa, Kauppahuoneelle oli nytkin menty sisään oven ikkunasta. Paikkoja ei ollut sotkettu, mutta murtautuja oli vienyt mennessään 10–15 euron edestä kolikoita.

– Pienet kolikot olivat jääneet kassaan, mutta jatkossa viemme nekin mukanamme. Me emme koskaan jätä kassaa liikkeeseen, joten murtautuminen meille on ihan turhaa. Tämä on siis murtautujallekin täysin kannattamatonta, Koskela harmittelee.

Koskela painottaa sitä, että murtautuja tallentuu myös varmasti nauhoille. Pihaa valvoo useampi kamera, joten yhtään katvealuetta ei sinne jää.

Murroista harmia kaikille

Kauppahuoneelle murtojen yksi ikävä lieveilmiö on ovilasin jatkuva vaihtaminen. Vaikka ikkuna on kolminkertaista lasia, sen vaihtokulut eivät ylitä vakuutuksen omavastuurajaa.

– Kaikkein suurin vahinko tästä tuleekin kiinteistön omistajalle. Tämä on käsittämättömän epäreilua häntä kohtaan, Kirsi-Minna Koskela sanoo.

Murrot vaikuttavat myös yrittäjän tuloihin.

– Meillä menee nyt aamupäivän tunteja asioiden selvittelyyn. Viimeksi kävi vielä niin, että murtopäivänä ei tullut yhtään asiakasta loppupäivänäkään, sillä kaikki ilmeisesti ajattelivat, että murron selvittelyyn menee koko päivä.

 

Uutista päivitetty 27.1.2010 klo 14.47. Lisätty murron ajankohta ja tieto saalista.

 

Be the first to comment on "Taas murto Kauppahuone Koskelaan"

Vastaa