Vuoden yrittäjäpariskunta työskentelee symbioosissa

Pertti ja Sirkku Lahdelle Lehdesmäki on sekä koti että työpaikka. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoisiin valittiin tänä vuonna Vuoden yrittäjän sijaan Vuoden yrittäjäpariskunta. Tunnustuksen saivat Sirkku ja Pertti Lahti, jotka pyörittävät Lehdesmäen lomakotia ja Pelti-Lahtea.

Sirkku Lahti emännöi Lehdesmäen lomakotia, mutta puoliso Pertti Lahti ja heidän poikansa Marko Lahti hoitavat kiinteistöä, muun muassa lämmitystä ja polttopuiden tekoa.

Pelti-Lahti puolestaan on Pertin perustama yritys, mutta Sirkku on alusta alkaen, vuodesta 1987 lähtien, tehnyt yrityksen paperitöitä.

Pariskunta itse kuvailee yrittäjän elämäntapaansa symbioosiksi. Työ on aina läsnä, koska perhe asuu Lehdesmäen päärakennuksen yläkerrassa.

Pertti Lahti perusti katto- ja rakennuspelteihin keskittyvän Pelti-Lahden, kun perhe asui vielä Orimattilassa. Tätä ennen hän oli myynyt kattoja muissa yrityksissä.

Toinen yritys tuli kuvioihin vaivihkaa. Lahdet halusivat muuttaa johonkin, missä hevosia voisi pitää lähellä kotia. Lehdesmäki alkoi kiinnostaa muun muassa siksi, että Sirkku Lahti on kotoisin Kuhmoisista.

Yritystoiminta Lehdesmäessä alkoi harrastuksena, mutta sana on kiirinyt, ja monet asiakkaat tulevat majoittumaan kesä toisensa jälkeen. Majoitustoimintaa on myös talvella, ja lisäksi Lehdesmäessä järjestetään esimerkiksi juhlia ja kursseja.

Päivi Hotokka

 

Kuhmoisten Yrittäjien puheenjohtaja Eija Heinonen palkitsi Yrittäjäjuhlassa Sirkku Lahden ja Marko Lahden, joka tuurasi isäänsä Pertti Lahtea.

Lue lisää vuoden yrittäjäpariskunnasta ensi viikon Kuhmoisten Sanomista.

Be the first to comment on "Vuoden yrittäjäpariskunta työskentelee symbioosissa"

Vastaa