2 800 taloutta kärsii Rauli-myrskystä Kuhmoisissa

Rauli-myrskyn vuoksi noin 2 800 taloutta on Kuhmoisissa tällä hetkellä ilman sähköjä.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Rauli-myrsky on osoittautunut poikkeuksellisen voimakkaaksi kesämyrskyksi. Keski-Suomen pelastuslaitoksen tietoon tuli kello 19.45 mennessä noin 300 vahingontorjuntatehtävää, jotka ovat olleet lähinnä kaatuneita puita teillä ja sähkölinjoilla eri puolilla maakuntaa.

Vakavilta onnettomuuksilta ja henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty. Sähkökatkoja on Keski-Suomessa esiintynyt jokaisen kunnan alueella. Sähköt olivat kello 20:n aikaan poikki yhteensä noin 41 000 asiakkaalta.

Mökkikauden päättäjäisiin eli venetsialaisiin liittyen on kuluneella viikolla tehty Keski-Suomen pelastuslaitokselle joukko ilmoituksia ilotulituksista yksityisissä tilaisuuksissa ja ammattilaisten toteuttamisista ilotulitusnäytöksistä yleisötilaisuuksissa. Pelastuslaitos kehottaa ilotulitusten järjestäjiä huolehtimaan ammuntatelineiden riittävästä tuennasta ja riittävistä suojaetäisyyksistä yleisöön sekä rakennuksiin. Puuskainen lännen ja luoteen välinen tuuli, joka puhaltaa noin 15–18 metriä sekunnissa, saattaa vaikuttaa ilotulitteiden lentorataan.

Kuhmoisten Sanomat

Be the first to comment on "2 800 taloutta kärsii Rauli-myrskystä Kuhmoisissa"

Vastaa