Aikuistenkin opistoryhmät käyntiin pienryhmissä

Jämsän työväenopisto tarjoaa Kuhmoisissa muun muassa huonekalujen entistämiskurssin, joka on nyt jaettu kahteen ryhmään. Kuva: Tiina Siikanen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri antoi tiistaina uusia vapauksia harrastustoiminnalle. Alle 12-vuotiaiden harrastuksista poistettiin ryhmäkoon rajoitus, joten lapsiryhmät pääsevät jatkamaan normaaleissa kokoonpanoissaan.

Kuhmoisissa tämä tarkoittaa muun muassa partiotoiminnan jatkumista. Ryhmät kokoontuvat vähintään kerran ennen talvilomaa, pääasiassa ulkona.

– Koska nykyinen tilanne voi muuttua nopeasti, harrastuksissa tulee varautua äkillisiin muutoksiin. Jos koronatilanne Pirkanmaalla jatkuu suotuisana, arvioimme uudelleen myös muiden ikäluokkien harrastustoiminnan suosituksia, sanoi Taysin johtajaylilääkäri ja pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand tiedotteessa tiistaina.

Liikuntaryhmät ulkona

Lisäksi työväenopistojen ja taiteen perusopetuksen opetus voidaan aloittaa kaikenikäisille enintään 10 henkilön ryhmissä. Toiminnassa tulee käyttää maskeja ja pitää turvavälit.

Jämsän työväenopiston tauolla olleet kurssit jatkuvat ennen talvilomaa. Koska monilla kursseilla on yli 10 osallistujaa, niitä jaetaan pienemmiksi. Osa kursseista jatkaa loppukevään etäopetuksena.

Jokaiselle kurssilaiselle tiedotetaan erikseen opetuksesta, sillä joillakin kursseilla muutoksia tulee kokoontumispäivään, -aikaan tai -paikkaan.

Alkuvuonna pitämättä jääneet kurssikerrat pyritään pitämään kevätlukukauden päätteeksi.

Osa työväenopiston kursseista on liikuntaryhmiä. Sairaanhoitopiirin päätös harrastusten jatkumisesta ei kuitenkaan koske kuntien tai seurojen järjestämiä aikuisten liikuntaryhmiä.

Tämän vuoksi Kuhmoisten kunta linjasi torstaina, että työväenopiston liikuntaryhmät eivät voi käyttää koulun liikuntasalia, koska muutoin eri käyttäjät joutuisivat eriarvoiseen asemaan.

Työväenopiston tulee järjestää liikuntaryhmien toiminta ulkotiloissa niin kauan, kunnes kaikki järjestäjät voivat aloittaa aikuisten liikuntaharrastukset sisätiloissa.

Myös Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa yli 20-vuotiaiden lähiopetus alkoi heti sairaanhoitopiirin päätöksen jälkeen keskiviikkona.

Opistojen rehtori Sini Käkönen sanoo, että toimintaa varaudutaan tarvittaessa muuttamaan nopeastikin.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Aikuistenkin opistoryhmät käyntiin pienryhmissä"

Vastaa