Asevarkaudesta epäilty vangittu – aseita yhä kateissa

Ase- ja varusmuseosta varastettiin viime viikolla 34 asetta, joista 33 on yhä kateissa. Kuva: Arja Heinilä

Kuhmoisten Ase- ja varusmuseoon tehdystä murrosta ja aseiden varastamisesta epäillään pirkanmaalaista miestä. Hänet on vangittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Miestä epäillään törkeästä varkaudesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja toisesta varkaudesta.

Lisäksi toista pirkanmaalaista miestä epäillään osuudesta perjantaina 5. heinäkuuta asemuseon kiinteistössä tehtyyn toiseen varkauteen.

Ensimmäinen varkaus tapahtui tiistai-illan 2. heinäkuuta ja keskiviikkoaamun 3. heinäkuuta välillä. Asemuseon aidasta ja ovesta oli murtauduttu sisään museoon ja museosta varastettu 34 toimintakuntoista asetta. Murtautumisen havaitsi kiinteistön omistaja saapuessaan museolle.

Toinen murtoyritys tehtiin perjantaina 5. heinäkuuta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että varkaat yrittivät tunkeutua uudelleen asemuseoon, mutta uudistettu lukitus esti sen. Varkaat pääsivät kuitenkin sisään samassa kiinteistössä sijaitsevaan huoneistoon, josta he varastivat alkoholia.

Perjantaisen varkauden jälkeen poliisi pääsi toden teolla tekijöiden jäljille. Epäillyt löytyivät poliisin omien havaintojen perusteella, jotka liittyivät vaaleansiniseen tai metallinhohtoiseen Toyota Avensis -ajoneuvoon.

Varastetuista aseista kuitenkin 33 on edelleen kateissa. Poliisi kiittää tähän mennessä saamistaan vihjeistä, mutta kaipaa yhä ratkaisevaa vihjettä aseiden nykyisestä olinpaikasta. Vihjeet voi toimittaa osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi otsikolla ”Kuhmoisten aseet”.

Asemuseon varkauden tutkinnan yhteydessä poliisi pidätti myös kaksi muuta miestä, mutta tutkinnan perusteella heidän epäillyt rikoksensa eivät liity Kuhmoisten tapahtumiin.

Espoolaista vuonna 2007 syntynyttä miestä epäillään kahdesta ampuma-aserikoksesta ja huumausaineiden välittämisestä. Mies on määrätty matkustuskieltoon. Jämsäläistä vuonna 2009 syntynyttä miestä epäillään lievemmistä rikoksista. 

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Asevarkaudesta epäilty vangittu – aseita yhä kateissa"

Vastaa