Elokuvajuhlien jatko epävarma

Elokuvafestivaalin työpajassa oman lyhytelokuvan tekemistä kokeilivat muun muassa Sylvi Hosio, Merja Koski, Marjaana Lahti ja Markus Kopponen.

Kolmena peräkkäisenä vuonna järjestetty Kopolan elokuvafestivaali tuskin toteutuu ensi vuonna. Järjestelyjä koordinoinut Maire Paltare uskoo, että ensin yritetään saada tapahtuman talous vankemmaksi ja järjestää festivaali jälleen vuonna 2020. Paltare itse on kertonut jättäytyvänsä pois ja siirtävänsä järjestelyvastuun muille.

– Se on ilmeistä, että sekä Kuhmoisten kunnan että Kuuloliiton kannattaa pitää tapahtumasta kiinni, se tuo tunnettuutta kummallekin taholle, Paltare sanoo.

Lauantaina päättynyt tapahtuma koettiin onnistuneeksi.

– Festivaalissa lauantaina ilokseni huomasin kuhmoislaisia osallistujia. Jarmo Valkolan ja Hannu-Pekka Björkmanin esitykset olivat erittäin korkeatasoisia ja innostivat yleisöä käyttämään puheenvuoroja, totesi Kuhmoisten Kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Risto Ojala.

Myös tähtivieras Hannu-Pekka Björkman oli innostunut.

– Oli hienoa nähdä yleisö, joka oli kiinnostunut ja läsnäoleva. Kopolan festivaali on juuri sellaista kuttuurityötä, joka on ensiarvoisen tärkeää: erityisryhmää ajatellen suunniteltu ja toteutettu sekä maantieteellisesti sijoittuneena alueelle, jossa elokuvafestivaali ei ole ihan itsestäänselvyys.

Festivaalin taiteellinen johtaja, professori Jarmo Valkola kannustaa jatkamaan tapahtumaa.

– Mielestäni tämänvuotinen tapahtuma oli vaikeuksistaan huolimatta erittäin onnistunut. Yleisöstä kyllä aisti, ettei heillä olisi mitään sitä vastaan vaikka elokuvapäivät jatkuisivat ensikin vuonna.

Maire Paltare koki unohtumattomana hetkenä Ikitie-elokuvan päättymisen lauantaina Kuhmolassa.

– Yleisö jäikin keskustelemaan elokuvasta ja kyselemään Hannu-Pekka Björkmanilta. Erityisesti loppuratkaisun etiikka mietitytti. Silloin koin juuri sen elokuvafestivaalin tunnelman, jota olemme tavoitelleet kolme vuotta, yhdessä pohdimme kokemaamme.

Kuhmoisten Sanomat

Lue lisää Kopolan elokuvafestivaalista tänään 15. elokuuta ilmestyneestä Kuhmoisten Sanomista.

Be the first to comment on "Elokuvajuhlien jatko epävarma"

Vastaa