Henkilövahingoilta vältyttiin Rekolantien tulipalossa

Palo levisi kattorakenteisiin ja kolmeen asuntoon. Kolmeen muuhun asuntoon tuli vesi- ja savuvahinkoja. Kuva Mikko Latvala.

Rekolantiellä sijaitsevassa vanhustentaloyhdistyksen omistamassa rivitalossa syttyi raju tulipalo sunnuntai-iltana.

Palo levisi talon kattorakenteisiin ja kolmeen tai neljään asuntoon, ja kolmeen muuhun asuntoon tuli savu- ja vesivahinkoja. Rakennuksen toinen pääty paloi kokonaan. Yhteensä rivitalossa oli kymmenen asuntoa.

Palopaikalla yöllä ollut Kuhmoisten sivistystoimenjohtaja Mikko Latvala kuvailee, että asunnot 1–4 säästyivät melko hyvin, seuraaviin tuli vahinkoja, ja rakennuksen liitoskohdan jälkeiset neljä asuntoa tuhoutuivat pahasti.

Henkilövahinkoja ei tulipalossa kuitenkaan tapahtunut. Sosiaalipäivystys sai yön aikana hankittua hätämajoituksen kaikille talosta evakuoiduille asukkaille.

Mikko Latvalan mukaan muutama ihminen pääsi vanhustentaloyhdistyksen vapaisiin asuntoihin, muutama Päijännekodille, osa sukulaisten tai ystävien luokse ja kaksi ihmistä majoittui koululla.

Latvala kertoo, että tulipalosta evakuoidut olivat jonkin verran järkyttyneitä joutuessaan lähtemään kodeistaan, mutta kaikki pysyivät kuitenkin rauhallisina, eikä akuuttia hätää ollut.

Seuraavaksi yhdistykset, kuten SPR, ja muut toimijat selvittävät yhteistyössä mahdollisen vaate- ja muun tarvikekeräyksen tarvetta.

Asunto, josta tulipalo sai alkunsa, sijaitsi rivitalon keskivaiheilla. Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Janne Hartikainen kertoo, että sammutustyöt sujuivat hyvin.

– Ensimmäisenä paikalla ollut paikallinen yksikkö teki oikeat toimet. Palon leviäminen saatiin pysäytettyä hyvin.

Hartikaisen mukaan myös evakuointi onnistui mallikkaasti. Hänen tullessaan paikalle kiinteistö oli jo tyhjä.

Aamuun mennessä sammutustyöt saatiin päätökseen ja rivitalon vartiointi luovutettiin kiinteistön omistajalle. Palon tutkinta käynnistyy maanantaiaamupäivän aikana.

Hälytys Rekolantielle tehtiin kymmenen jälkeen sunnuntai-iltana, ja sammutustyöt jatkuivat pitkälle yöhön. Paikalla oli toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä Keski-Suomesta ja Päijät-Hämeestä.

Päivi Hotokka

Rekolantien tulipaloa sammuttamaan hälytettiin toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Kuva: Mikko Latvala
Sammutustyöt sujuivat pelastuslaitoksen mukaan hyvin. Kuva: Mikko Latvala
Mikko Latvalan kuvaama video palopaikalta.

Juttua päivitetty 21.12. kello 10.07 palopäällikön kommenteilla.
Juttua päivitetty 21.12. kello 10.32 Mikko Latvalan kommenteilla.
Muokattu 21.12. kello 12.32: Tarkennettu hätämajoituksen ja keräyksen järjestämistä.

Be the first to comment on "Henkilövahingoilta vältyttiin Rekolantien tulipalossa"

Vastaa