Hjelm haluaa poliisin tutkivan irtisanomista

Sisä-Suomen poliisilaitokselle on jätetty syrjintää ja virkarikoksia koskeva tutkintapyyntö, jonka kohteena on Kuhmoisten koko kunnanhallitus (puheenjohtaja Kari Paajanen, Lea Aittolahti, Markku Liehu, Ulla Salmi, Silmu Sarvala, Ilkka Säynätjoki ja Tarja Vesikallio), kunnanvaltuuston puheenjohtaja Minna Korppila sekä ensimmäinen ja toinen varapuheenjohtaja Martti Kankkunen ja Kati Hattunen, hallintojohtaja Sanna Luukkanen, kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen sekä kunnan edellinen elinkeinokoordinaattori Panu Anttila.

Tutkintapyynnön on jättänyt Markku Hjelm. Hjelm kokee joutuneensa yhteiskunnalliseen mielipiteeseen ja poliittiseen toimintaan perustuvan syrjinnän kohteeksi, kun hänen ja kunnan välinen liikehuoneiston vuokrasopimus on irtisanottu sen vuoksi, että Hjelm oli yleisönosastokirjoituksessaan arvostellut kunnan päättäjiä. Tutkintapyynnön perusteluissa todetaan myös, että ”syrjintään osallistuneet ovat samalla käyttäneet myös virka-asemaansa väärin ja epäasiallisiin tarkoituksiin”.

Lue lisää tapauksen taustoista ja asianosaisten kommentteja viikon 20 Kuhmoisten Sanomista. Näköislehden voit tilata tästä linkistä.

Be the first to comment on "Hjelm haluaa poliisin tutkivan irtisanomista"

Vastaa