Honkahovin tansseissa korona-altistuminen

Honkahovin tanssikausi on tältä vuodelta päättynyt. Kuva ei ole otettu altistumispäivänä vaan viikkoa aiemmin. Kuva: Elina Syrjänen

Honkahovin tansseissa on saattanut altistua koronatartunnalle tiistaina 27. heinäkuuta kello 19-23, tiedotti Tampereen yliopistollinen sairaala torstaina.

Niiden, jotka ovat olleet tansseissa tuohon aikaan, tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua heti testiin, jos koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee. Tays julkistaa vain sellaisia altistustilanteita, joissa mukana olleita ihmisiä ei pystytä muutoin tavoittamaan.

Pirkanmaan koronatartunnat ovat lisääntyneet nopeasti viime viikkojen aikana. Esimerkiksi keskiviikkona ja torstaina tiedotettiin kumpanakin päivänä 90 tartunnasta. Luvut ovat suurempia kuin koskaan aikaisemmin. Kuhmoisten vakituisilla asukkailla tartuntoja on todettu edelleen alle 5.

Tiistaina Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä ilmoitti sairaanhoitopiirin siirtyneen uudelleen epidemian leviämisvaiheeseen. Tänään torstaina astuivat voimaan aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset. Yleisötilaisuuksiin saa sisätiloissa kokoontua vain 10 henkilöä ja ulkona 50 henkilöä.

Nämä enimmäismäärät voidaan ylittää, jos osallistujien väliset lähikontaktit pystytään estämään ja tilaisuuden järjestäjä tekee suunnitelman toimenpiteistä, joilla riittävät etäisyydet saadaan säilytettyä. Rajoitukset ovat voimassa 29. elokuuta asti.

Tämän vuoksi kauden viimeiset Honkahovin tanssit järjestettiin tiistaina 3. elokuuta. Lisäksi lauantaille 7. elokuuta suunniteltu Kiepsaus ja syyskuun alkuun suunniteltu Sataman Valot -tapahtuma on peruttu.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Honkahovin tansseissa korona-altistuminen"

Vastaa