Hovako irtisanoo vuokrasopimuksen – toimitusjohtaja perustelee varautumisella

Hovako on syksystä 2019 lähtien rakentanut Nuutinrinteen hallissa hoivakotien tilaelementtejä eli moduleja, jotka ovat käytännössä kokonaisia huoneita. Kuva: Päivi Hotokka

Hovako Oy on viime viikon lopulla ilmoittanut irtisanovansa vuokrasopimuksensa 24-hallissa Nuutinrinteessä. Hoivakotikiinteistöjä suunnitteleva ja rakentava yhtiö on vuokrannut Kuhmoisten kunnalta 2 400 neliömetrin kokoista teollisuustilaa syksystä 2019 lähtien. Kuhmoisissa on valmistettu hoivakotien tilaelementtejä, jotka kuljetetaan kokonaisina rakennuspaikalle.

Hovakon toimitusjohtaja Kari Riihimäki sanoo, että toimitilojen irtisanominen on varautumista tulevaan. Yhtiöllä on kolmen kuukauden irtisanomisaika, ja kunnan kanssa voidaan vielä keskustella jatkosta, kun kesän näkymät selkenevät.

Riihimäen mukaan hoivakotirakentamisen markkina on kuitenkin ollut häiriötilanteessa jo pitkään.

– On täysin mahdollista, että lopetamme oman tuotantomme kokonaan. Se ei kuitenkaan ole tavoitteena, sillä oma moduulituotanto on ollut meille kilpailuetu. Emme oikein itsekään tiedä, missä mennään.

Täysin alamaissa rakentaminen ei ole. Hovakolla on tällä hetkellä käynnissä viisi työmaata, ja viime kesän lomautusten jälkeen työntekijät pääsivät palaamaan töihin.

Riihimäen mukaan alan epänormaaliin markkinatilanteeseen vaikuttaa useampi seikka, ei ainoastaan koronavirusepidemia. Yksityisten hoivaoperaattorien laiminlyönnit ja niiden käsittely julkisuudessa ovat vähentäneet uusiin hoivakoteihin investoimista. Lisäksi sote-uudistuksen keskeneräisyys jarruttaa alaa.

Kunnassa vapautuu myös muita teollisuustiloja. Pajatie 3:ssa toiminut, muovituotteita valmistava Merocap on samaan aikaan irtisanonut omien tilojensa vuokrasopimuksen. Yrityksessä on ollut käytössään 90 ja 136 neliömetrin kokoiset tilat, joiden irtisanomisaika on yksi kuukausi. Merocapin päätoimipiste sijaitsee Vihdin Nummelassa.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Hovako irtisanoo vuokrasopimuksen – toimitusjohtaja perustelee varautumisella"

Vastaa