Jämsän liikennekoulu opettaa lukiolaisille liikennesääntöjä

Kuhmoisten lukiolaiset voivat suorittaa ajotunnit joko Kuhmoisissa tai Jämsässä, ja niistä sovitaan aina erikseen opettaja Timo Rantasen (kuvassa) tai autokoulun sihteerin kanssa oppilaan omien aikataulujen mukaan.

Kuhmoisten yhtenäiskoulun lukiolaisilla on nykyään mahdollisuus suorittaa B-ajokortti osana opintojaan siten, että oppilas maksaa itse ainoastaan ajo- ja teoriakokeet. 

Sivistystoimen johtaja Pertti Terhon mukaan idea maksuttomaan ajokorttiin tuli alun perin koululta, kun uusi lainsäädäntö määräsi kaikista toisen asteen opiskeluvälineistä maksuttomia. 

– Pienet lukiot menettivät niin sanotusti kilpailuetunsa. Se oli kuitenkin pitkään käytäntö harvaan asuttujen seutujen lukioissa tarjota etuuksia, jotta saadaan mahdollisesti jopa ulkopuolista väkeä lukioihin. Tämä oli yksi juttu, jolla haluttiin paikallisten nuorten pysyvän omassa lukiossa, Terho sanoo. 

Autokoulu suoritetaan yhteistyössä Jämsän liikennekoulun kanssa, ja lukion toista luokkaa käyvä Luukas Carlson kertoo, että osa senioreista on jo ehtinyt saada ajokortinkin. 

– Olen itse käynyt EAS-osuudet eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksen. EAS-tunnit olivat helppoja, mutta autokouluopintojen aikatauluttaminen samaan aikaan muiden opintojen kanssa on välillä haastavaa. Aikanaan, kun joskus saisin teoriaopinnot suoritettua, aloitan myös ajotunnit, Carlson sanoo. 

Jämsän liikennekoulun yrittäjä Timo Rantanen opettaa tällä hetkellä noin 20 nuorta Kuhmoisissa, ja kaikki opetus tapahtuu lähiopetuksena. Tämä toimii Rantasen mukaan hyvin, sillä netissä olisi hänen mukaansa helpompi passivoitua. 

Millainen vaikutus itsenäisellä opiskelulla on autokoulun suorittamiseen? Lisää aiheesta voit lukea viikon 12 Kuhmoisten Sanomista. Irtonumeron voit ostaa täältä.

Be the first to comment on "Jämsän liikennekoulu opettaa lukiolaisille liikennesääntöjä"

Vastaa