Kaksi koronatartuntaa Kuhmoisten tehostetun palveluasumisen yksikössä

Kuhmoisissa valtaosa on saanut jo kaksi koronarokoteannosta. Kuvan henkilö on kuvattu aiemmin kesällä, eikä liity todettuihin koronatartuntoihin. Kuva: Elina Syrjänen.

Kuhmoisten terveysasemalla todettiin tiistaina 11. elokuuta kaksi koronatartuntaa tehostetun palveluasumisen yksikössä.

Tapaukset kuuluvat tartuntaketjuun, jonka ensimmäinen tartunta löydettiin viime viikon keskiviikkona 4. elokuuta koronatartunta terveysaseman työntekijältä. Tuolloin korontartunnan saaneeksi todettu henkilö oli saanut jo molemmat koronarokotteet.

Jäljitystyön avulla tavoitettiin ja testattiin kaikki ensimmäisen koronatapauksen takia altistuneet. Jatkotartuntoja ei ensimmäisessä testauksissa vielä löytynyt, mutta jatkotestauksissa tulivat ilmi tehostetun palveluasumisen yksikön kaksi tartuntaa.

Tehostetun palveluasumisen yksikköön sekä vuodeosastolle ei tartuntojen ja testauksen takia oteta vastaan toistaiseksi vieraita eikä uusia potilaita. Kuhmoisten terveysaseman vastaanottopalvelut ovat kuitenkin auki normaalisti.

Mahdolliset jatkotartunnat pyritään nyt saamaan kiinni seurannalla ja melko laajalla seulontatestauksella. Tapausten takia on meneillään vain vähäisiä karanteeneja.

– Testaamme varmuuden vuoksi aika isolla haravalla henkilöitä. Testaamme myös sellaisia henkilöitä, jotka eivät ole käyneet tehostetussa palveluasumisessa, mutta työskentelevät samassa rakennuksessa, Jämsän kaupungin hallintoylilääkäri Unto Palonen sanoo.

Laaja testaus ja vähäiset karanteenit johtuvat siitä, että tämänhetkisten ohjeiden mukaan karanteeneihin ei määrätä niitä oireettomia, mutta altistuneita henkilöitä, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannosta.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Kaksi koronatartuntaa Kuhmoisten tehostetun palveluasumisen yksikössä"

Vastaa