Kiepsaus siirtyy jälleen ensi vuoteen

Vuonna 2019 Kiepsaukseen kerääntyi runsaasti yleisöä kuuntelemaan Virve Rostia. Kuva: Elina Syrjänen

Lauantaille 7. elokuuta suunniteltu Kiepsaus-tapahtuma perutaan, päätti Kuhmoisten Yrittäjät. Päätöksen taustalla on nopeasti huonontunut koronavirustilanne.

Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Eija Heinonen toteaa, että uusia tartuntoja on hälyttävästi tullut esiin myös naapurikunnissa. Lisäksi riski koronaviruksen leviämiseen on suuri erityisesti tapahtumissa, joissa soitetaan musiikkia ja puhutaan sen vuoksi kovaan ääneen lähellä toisia ihmisiä.

– Olen myös haastatellut ihmisiä, ja monen kanta on ollut, että nythän on jo loppukesä, ensi vuonna sitten.

Heinonen pitää tilannetta murheellisena, koska vielä kuukausi sitten näytti siltä, että tapahtuma pystytään järjestämään.

Hän ei kuitenkaan halua ottaa riskiä siitä, että koronavirus alkaa levitä Kuhmoisissa, joka on tähän asti säästynyt epidemialta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tilastoitiin keskiviikon testitulosten perusteella kaikkien aikojen suurin päiväkohtainen tartuntamäärä, 93 tartuntaa. Tartunnat leviävät nyt erityisesti 20–39-vuotiaiden keskuudessa, ja niitä on saatu eniten ravintoloista, baareista ja yökerhoista sekä perhepiiristä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Kuhmoisissa on edelleen todettu alle 5 tartuntaa. Padasjoella tartuntoja on 10, Jämsässä 143, Kangasalla 290 ja Orivedellä 51.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Kiepsaus siirtyy jälleen ensi vuoteen"

Vastaa