Kiepsaus siirtyy kesäkuuhun 2021

Vuonna 2019 Kiepsaukseen kerääntyi runsaasti yleisöä kuuntelemaan Virve Rostia. Kuva: Elina Syrjänen

Yli 500 ihmisen yleisötapahtumien järjestäminen on kiellettyä 31. heinäkuuta asti, linjasi hallitus kokouksessaan eilen keskiviikkona. Kuhmoisissa määräys vaikuttaa ennen kaikkea Kiepsaus kesään -tapahtumaan, joka oli määrä järjestää 6. kesäkuuta. Tapahtuman ohjelma julkaistiin viime viikolla koteihin jaetussa Kuhmoinen palvelee -lehdessä.

Kiepsausta järjestävän Kuhmoisten Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Eija Heinonen kertoo, että tapahtuman perumisesta oli keskusteltu jo aikaisemmin, mutta yhdistys päätti odottaa virallisia ohjeita.

– Ehdottomasti en halua ottaa mitään riskiä taudin leviämisestä. Parempi viettää Kiepsausta ensi vuonna riemumielin.

Seuraava Kiepsaus järjestetään 12. kesäkuuta 2021. Heinosen mukaan näillä näkymin ohjelma on tuolloin sama kuin tälle vuodelle suunniteltu. Esiintyjät toivotetaan tervetulleiksi silloin.

Suuria taloudellisia ongelmia ei yhdistykselle tapahtuman peruuttamisesta synny, sillä tälle vuodelle ei ollut varattu nimekästä artistia kuten Virve Rosti viime kesänä.

– Aika kuivin jaloin selviämme. Täytyy panostaa enemmän muihin, loppuvuonna järjestettäviin tapahtumiin, Heinonen arvioi.

Toinen kesän suurtapahtuma, MM-rallin erikoiskokeet, ajetaan tänä vuonna elokuun puolella, Kuhmoisissa lauantaina 8. elokuuta. Siihen hallituksen linjaus ei toistaiseksi vaikuta. Joitakin MM-rallin osakilpailuja on jo epidemian vuoksi siirretty, eikä niiden uusista päivämääristä ole päätetty.

Kesän pienempien tapahtumien ja näyttelyjen kohtalosta tiedetään vasta vapun jälkeen, kun hallitus neuvottelee rajoitustoimenpiteiden purkamisesta 3. toukokuuta.

Päivi Hotokka

Be the first to comment on "Kiepsaus siirtyy kesäkuuhun 2021"

Vastaa