Kiinteistöjen myynti vaihtui kiinteistöstrategiaksi

Valtatie 24:n varrella sijaitseva ns. 24-halli on yksi kohteista, jotka tekninen lautakunta nosti myyntilistalle, sillä suurin osa siitä on tyhjillään ja tuottaa kunnalle tappiota. Kuva: Anna Karhila

Kuhmoisten kunnanhallitus päätti maanantai-illan kokouksessaan siirtää kiinteistöjen myynnin uudelleen valmisteluun.

Kunnan tekninen lautakunta oli reilu viikko aiemmin esittänyt kunnanhallitukselle listan, jossa ehdotettiin 7 kiinteistön myyntiä. Joukossa olivat esimerkiksi nuorisotalo Kuhnu ja yrittäjien vuokraamia kunnan tiloja.

Kunnanhallitus päätti, että Kuhmoisiin laaditaan kokonaisvaltainen, koko kunnan kiinteistöomaisuuden kattava kiinteistöstrategia. Kiinteistöstrategian tulee olla päätöksenteossa viimeistään maaliskuun 2017 loppuun mennessä.

Kiinteistöjen myynnin nosti esille jo pari vuotta sitten taloustyöryhmä kunnan talouden sopeuttamisohjelman valmistelun yhteydessä. Samassa yhteydessä päätettiin myydä kunnan omistuksessa olevia asunto-osakkeita.

Kunnanjohtaja Anne Heusalan mukaan kiinteistöjen myyminen on ollut esillä vuosittain keskusteluissa ja esimerkiksi talousarvioiden laatimisen yhteydessä. Nyt sirpaleinen tieto kiinteistöjen tilasta halutaan kerätä asiakirjaan, jota voidaan käyttää päätöksenteon tukena.

– Kunnanhallitus teki nyt pitkään puhutusta asiasta selkeän linjauksen ja tarkensi, miten kiinteistöjen myynnin kanssa jatkossa edetään. Jatkotoimet linjataan tulevassa kiinteistöstrategiassa, Heusala kertoo.

Kiinteistöstrategiassa käydään läpi kaikki kunnan omistamat kiinteistöt ja arvotetaan, mitkä niistä ovat kunnan toiminnan kannalta tärkeitä, ja mistä puolestaan halutaan luopua.

– Strategiasta tulee meille tärkeä työkalu myös tuleville vuosille. Se helpottaa esimerkiksi talousarvioiden laatimista, Heusala sanoo.

Juttua muokattu kello 14.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Kiinteistöjen myynti vaihtui kiinteistöstrategiaksi"

Vastaa