Kimmo Malin, Valtteri Väyrynen ja Sari Hellsten etenivät kunnanjohtajafinaaliin

Mänttä-Vilppulan kunnajohtajaksi lähteneen Anne Heusalan seuraajan valinta etenee. Kuva: Päivi Hotokka

Kuhmoisten kunnanjohtajahaun viimeiseen vaiheeseen on valittu nyt hakijoista kolme. Kimmo Malin, Valtteri Väyrynen ja Sari Hellsten valittiin keskiviikkona haastatellun kuuden hakijan joukosta jatkoon.

Kärkihakijat osallistuvat maanantaina 28. kesäkuuta valtuustoon tenttiin, joka välitetään suorana Kuhmoisten kunnan YouTube-kanavalla. Valitut henkilöt lähetään myös soveltuvuustesteihin, jotka pidetään heinäkuun aikana.

Kolmen kärkeen yltäneistä hakijoista Kuhmoisissa asuva Kimmo Malin toimii yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopistossa. Valtteri Väyrynen on Laukaan kunnan sivistyspalveluiden hallinto- ja talouspäällikkö ja Sari Hellsten on Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja.

Väyrynen haki myös viime vuoden lopulla avoinna ollutta Petäjäveden kunnanjohtajan paikkaa, ja eteni siinä niin pitkälle, että oli kunnanjohtajaksi valitun, aiemmin Kuhmoisten kunnan sivistystoimenjohtajana toimineen Mikko Latvalan vakavin kilpailija.

Kuhmoisten kunnanjohtajan virkaan tuli yhteensä 24 hakemusta. Niistä 7 saapui ensimmäisellä hakukierroksella, ja toisella kierroksella hakemuksia saatiin 17 kappaletta lisää. Kunnanjohtajan rekrytointiin nimetty työryhmä kutsui keskiviikkona 23. kesäkuuta toteutettuihin haastatteluun Kimmo Malinin, Valtteri Väyrysen ja Sari Hellstenin lisäksi muun muassa Ähtärin kaupungin elinkeinopäällikkönä toimineen Varpu Sankelon, Joutsan kunnan teknisen johtajan Juha-Matti Näykin ja Hollolan kunnan elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilanderin.

Kunnanhallitus tekee maanantaina 9. elokuuta kunnanjohtajan valinnasta esityksen valtuustolle. Valtuusto kokoontuu päättämään kunnanjohtajan valinnasta 16. elokuuta.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Kimmo Malin, Valtteri Väyrynen ja Sari Hellsten etenivät kunnanjohtajafinaaliin"

Vastaa