Kirkollisten ilmoitusten poisjäänti suututtaa, vetoomus lähdössä Hollolaan

Kirkolliset ilmotuikset ja tiedot seurakunnan tapahtumista ovat olleet kautta aikain tärkeää sisältöä Kuhmoisten Sanomille. Hollolan seurakunta ei kuitenkaan aio jatkaa ilmoittamista Kuhmoisten Sanomissa. Kuva Anna Karhila.

Hollolan seurakunnan päätös lopettaa kirkollisten ilmoitusten julkaiseminen Kuhmoisten Sanomissa on suututtanut seurakuntalaisia ja Kuhmoisten Sanomien tilaajia.

– Kirkolliset ilmoitukset ovat etenkin monelle vanhemmalle lukijalle hyvin tärkeitä. Nyt tuntuu, että meiltä ryöstetään jotain sellaista, jota ei voi korvata, Suomen Punaisen Ristin Kuhmoisten osaston toiminnassa mukana oleva Sylvi Tuovinen toteaa.

Suuttumusten ja mielenilmauksen takana on Hollolan seurakunnan vuoden alussa antama ilmoitus, että kirkolliset ilmoitukset julkaistaan 15. tammikuuta alkaen vain seurakunnan omassa Kirkonseutu-lehdessä. Kirkonseutu jaetaan ilmaisjakeluna seurakunnan alueella asuville kirkon jäsenille. Esimerkiksi vapaa-ajanasukkaat ja muut seurakunnan alueen ulkopuolella asuvat eivät kuitenkaan ole lehden jakelun piirissä, eivätkä kirkolliset ilmoitukset ja tiedot seurakunnan tapahtumista siten tavoita heitä.

Hollolan seurakunnan tekemä päätös on saanut aikaan jo mielenilmauksen, sillä eilen torstaituvassa kerättiin nimiä Hollolan seurakunnalle esitettävään vetoomukseen. Tarkoitus on vedota sen puolesta, että kirkollisten uutisten julkaisemista Kuhmoisen Sanomissa jatkettaisiin.

– Vetoomuksen allekirjoitti torstaituvassa noin 35 henkilöä, ja nimien keräämistä jatketaan ensi viikon torstaituvassa, eli 19. tammikuuta, Tuovinen kertoo.

Useat pettyneet tilaajat ovat ottaneet yhteyttä myös Kuhmoisten Sanomiin. Kirkollisten ilmoitusten loppuminen on jo itsessään Kuhmoisten Sanomille merkittävä taloudellinen menetys, joten toimitus toivoo hartaasti, ettei tilauksia lopetettaisi Hollolan seurakunnan tekemän yksipuolisen päätöksen takia.

Kuhmoisten Sanomat toivoo lisäksi myös omasta puolestaan, että seurakunta jatkaisi säännöllistä kirkollisten ilmoitusten julkaisemista Kuhmoisten Sanomissa. Ne ovat tärkeää sisältöä, josta Kuhmoisten Sanomat ei missään tapauksessa haluaisi vapaahetoisesti luopua.

Anna Karhila

Be the first to comment on "Kirkollisten ilmoitusten poisjäänti suututtaa, vetoomus lähdössä Hollolaan"

Vastaa