Kolmen viikon etäopetus alkaa sittenkin

Kuhmoisissakin alkaa yläkoulun ja lukion etäopetus ensi maanantaina. Kuva: Päivi Hotokka

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä pyörsi keskiviikkona näkemyksensä siitä, ettei maakunnassa ole tarvetta etäopetusjaksolle. Ryhmä suosittelee etäopetusta yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa 8.–28. maaliskuuta.

Kuhmoisten kunnan johtoryhmä päätti torstaina aamupäivällä, että kunnassa noudatetaan suositusta. 7.–9.-luokkalaiset ja lukiolaiset siirtyvät etäopetukseen talviloman jälkeen maanantaina. Oppilaat, joilla on erityisen tuen tarve, saavat lähiopetusta.

Aluehallintovirasto teki torstaina iltapäivällä päätöksen yläkoulujen tilojen sulkemisesta koko maakunnassa.

Etäopetukseen siirtymiseen valmistauduttiin Kuhmoisissa jo ennen lomaa, koska maan hallitus suositteli sitä myös epidemian kiihtymisvaiheen alueille linjauksessaan torstaina. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kuitenkin tiedotti perjantaina, ettei alueellinen ohjausryhmä yhdy suositukseen.

Ohjausryhmän uuteen päätökseen vaikuttivat sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirje sekä tartuntatilanteen paheneminen.

– Etäopetus on kaksipiippuinen juttu, kun oma tautitilanteemme on hyvä. Alueen mukaan kuitenkin mennään, sivistystoimenjohtaja Mikko Latvala sanoo.

Latvalan mukaan valmius etäopetukseen on, mutta siihen siirtyminen nopealla aikataululla heti talviloman jälkeen ei ole ideaali tilanne.

Kouluruokailua korvaamaan etäopetuksessa oleville oppilaille jaetaan ruokakassit, jotka vastaavat kolmen viikon kouluruokia.

Kokoontumisrajoitus tiukentuu kuuteen henkilöön

Pandemiaryhmä tiukensi keskiviikkona myös muita suosituksiaan tartuntojen estämiseksi. Musiikki- ja työväenopistojen aikuisten opetus keskeytetään tai toteutetaan etäopetuksena. Opistot ehtivät Pirkanmaalla olla auki 1–2 viikkoa rajoitusten vapauttamisen jälkeen.

Jämsän opistot eivät vielä torstaihin puoleen päivään mennessä tiedottaneet omasta toiminnastaan, mutta todennäköisesti aikuisten lähiopetus keskeytyy.

Sairaanhoitopiirin mukaan kokoontumisrajoitus kiristyy kuuteen henkilöön maanantaina 8. maaliskuuta. Aluehallintovirasto ei kuitenkaan vielä ole tehnyt päätöstä asiasta, vaan virallisesti voimassa on yhä 10 henkilön rajoitus. Yksityistilaisuuksissa pätee enintään kuuden henkilön suositus.

Kirjastoissa mahdollista on nopea nouto ja palautus. Kuhmoisten vastaava kirjastonhoitaja Marjo Soininen kertoo, että kirjaston käytännöt ja aukioloajat pysyvät samoina kuin tähänkin asti.

– Välttämätön asiointi on mahdollista, ja asiakkaat ovat ymmärtäneet käytännöt hyvin, Soininen kiittää.

Päivi Hotokka

Päivitetty 5.3. klo 14.10: Lisätty tarkemmat tiedot kirjaston aukiolosta ja päivitetty aluehallintoviraston päätösten tilanne.

Be the first to comment on "Kolmen viikon etäopetus alkaa sittenkin"

Vastaa